søndag 16. august 2015

50 stolpeposter i en fei...på Jessheim

I dag (08:00) var det åpning av stolpejakt flere nye steder, blant annet på Jessheim. Jeg hadde planlagt dette som en søndagstur, men med det flotte lørdagsværet ble det en kveldstur allerede i dag.


Etter gårsdagens og nattens Bryggefest her på Vormsund Brygge var det greit å få blåst ut litt, men det var noe annet enn dagen-etter-bryggefest som plaget meg underveis; Jeg hadde den første styrkeøkta (Spenst Årnes)  på 3 måneder i går ettermiddag... og det er ingen overdrivelse å si at jeg hadde dagen-derpå muskelsmerter i skuldre og brystmuskulatur. Det er rart dette med å løpe og kjenne hvert skritt i skuldre, overarmer og bryst... og knapt nok i bena.

Kartene til Stolpejekten "Sprek i Ullensaker" var ikke lagt ut ennå, så jeg lastet ned kart fra nettet - de manglet bare postbeskrivelser. De kunne jeg sjekke i mobil-appen om jeg fikk problemer underveis. Dette skal være et lavterskel turtilbud, men jeg hadde vel ventet meg litt mer trim for å finne 50 stolpeposter. Dette var uten sammenligning den enkleste av årets stolpeturer hittil.

Postene ved Skogmo, Nordbytjernet og Gystadmarka ble en tur på bare 15 kilometer og under to timer (1:55) til sammen. Men... det var en fin tur i strålende vær!

Skogmo 15 poster 41 min 5,42 km

Dagens første post var i skogkanten ved Skogmo skole. Det var der vi hadde starten på det 34. familiemesterskapet i orientering i 2010, ellers var det jo en del o-løp i terrenget her inne i årene før 2005 - men i dag var det bare tre poster i skauen og resten i boligområdet.

Her en stolpepost ved turveien sørover fra Skogmofeltet. Det skal bygges mer innover i marka her, og i kanten av boligfeltet kommer også de nye omkjøringsveien mellom Fv174 og E6, så her må man nok lage nytt kart om få år.

Her en post ved den fine turveien som går nord-sør gjennom hele skogmo. Det var fint vær og mye folk på tur - og enda flere folk på terassene rundt omkring.

Post 27 - i skogen - men likevel i boligområdet!

  
Post på en kolle litt inne i skogen...
 
Stolpepost i Julius Dahlsveg.

 ...og her er jeg i Blåbærtråkket.

Post ved Læringsverkstedet barnehage... 
barna her skal sikkert på stolpejakt utover sensommeren (?)

Post 25 i skogkanten ved Skogmo skole, femtende og siste post på en lett runde.

Nordbytjernet 20 poster 38 min 4,02 km 

Uten lesebriller overså jeg detaljer og surret litt på de første postene på Nordbytjernkartet. Enda så begrenset området er - går det altså an å legge igjen noen sekunder her og der... i alle fall når man feiltolker kartet. Det var vel uansett snakk om maks 2 min totalt. Egentlig er jeg jo "lommekjent" i området... Tredje stolpepost på dette kartet var denne maurtueposten.

Lur post langs et tråkk som gikk parallellt med hovedstien.

Post i ravineterrenget i Kværndalen nederst mot Nordbytjernet.

Post ved vestre del av Nordbytjernet...

Post ved Svarttjernet... et groptjern uten noen bekk inn eller ut. 
Akkurat som Nordbytjernet er dette en såkalt "dødisgrop".


To stolpeposter var ved tilrettelagte handicapvennlige turveier ut til utsiktspunkter (kjærlighetsbenker) over  Nordbytjernet.

Post i turveikryss det Ullensakervandringens faste løype passerer.

Post ved brygge i Nordbytjernet nedenfor Romerike Folkehøgskole.

Post ved den flotte turveien rundt Nordbytjernet, her i nordenden av vannet.

Post i "krattet" ovenfor badeplassen...

Post i parken innefor badeplassen. Bildet lyver og gir inntrykk av at det er nesten folketomt. Selv godt ut på kvelden var det masse folk ved vannet.

Post på badebrygga.... og dermed var en ny lett runde ferdig.

Gystadmarka 15 poster 35 min 5,13 km 

Nå var jeg skikkelig påkjent grunn. Her ved de nye idrettsanleggene har jeg arrangert mange ultraløp de siste årene,og herfra går også løypa til Jessheim Vintermaraton som jeg har ansvar for.  Hele seks av stolpepostene var plassert rundt idrettsanleggene.
Fra denne posten ser vi Jessheim friidrettsstadion bortenfor parkeringsplassene.

Post ved løpebanen, men bildet er tatt mot flerbrukshallen.

Flatløpinga (her er det ikke mange bakker med mer enn1 høydemeter) fortsatte inn i "bilbyen", 
her fra Energivegen.

Post ved Hoppenspretthallen... med bordtennisbord i skauen.

Ny post i Energiveien... fra andre kanten.

Stolpe midt i "ingenmannsland" nord for Gystadmarka skole. Kartet antydet et tråkk inn hit, men det var blitt borte i frodig vegetasjon. Når stolpeposten har stått en stund blir det sikkert et nytt tråkk.

Post i jordekanten med Nyholm gård i bakgrunnen.

Gystadmarka skole... merkinga er fra Jessheimløpet som gikk her tidligere på dagen.

Post ved UKI Arena. Her var det mange skuffede supportere i går - da Eidsvoll Turn overraskende vant lokaloppgjøret mot Ull/Kisa.

  Kveldens 50. post og altså den siste på Gystadmarka lå ved den nye skateparken som åpnet i juni.

 
Oppsummering
Det var litt overraskende at Ullensaker O-lag ikke la inn en del urbanorientering i sentrum av Jessheim (og Kløfta) - men det henger vel sammen med hva de foreløpig har klargjort av nye kart med "sprintnorm". Det skal bli spennende å se om de etterhvert kommer med kart i "Gjøvik-klassen", dvs et kjempekart med både bykjernen og boligområdene rundt..

Jeg ignorerte skuldersmertene fra gårsdagens styrketrening, og  prøvde heller å konsentrere meg om å få en grei langtur før UltraVasan om en uke. Holdt derfor litt høyere fart enn på tidligere stolpeturer... løpsfart noe under 6 min/km, men brutto med fotografring og annet ble det ca 7:30 min/km. Formen virker helt OK den....

Etter at postene var registrert figurerte jeg på 3. plass på den nasjonale rankinga til www. stolpejakten.no - 26 stolper etter de to som leder.

Det skal bli interessant å se om flere enn meg planlegger å ta samtlige stolpeposter i dette opplegget. Jeg har jo også stolpejakt på steder som ikke inngår i renne "rankingen", f.eks. forrige ukes 60 poster i Aurskog-Høland.

Nå er det derimot UltraVasans 90 kilometer som venter....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar