fredag 23. februar 2018

Olav's mosjons-streak dag #75 - til fots i herlig vintervær

Det var en slik dag jeg absolutt burde gått på ski - ikke minst nå som det er flotte skiforhold også her i det vanligvis snøfattige elvelandskapet ved Vormsund. Inspirert av utallige timer foran TV'n i disse OL-tider burde jeg også vært. Men nei...

...det ble en tur til fots likevel - i dag også! Jeg skylder på en hæl som synes skiskoene mine er for trange, og som ennå ikke er påspandert nye.

Skiskoene må være 10 år gamle, men ser ut som nye likevel. Det betyr helt korrekt at jeg har gått lite på ski se siste årene.

Nå som Gammel'n både er mer frossen av seg enn før, og beveger seg mye saktere på ski, blir det nok en varmere type sko enn de Alpinaskoene jeg har nå. Kona har bedt meg sette det på ønskelista, så kanskje i november (?)

Mosjons-streakens dag #75
Det er populært med Runstreak, dvs løpe minst en mile (1,6 km) hver dag så lenge man klarer. Ikke minst blant mosjonister på den saktere halvdelen... Der hører jeg definitivt hjemme, men å løpe hver dag er ikke veldig aktuelt, så jeg har laget min egen variant der jeg mosjonerer hver dag; ingen dag mindre enn 30 minutter og minst 60 minutter i snitt. Nå har jeg rundet 75 dager og 78 timer, men det blir nok mer utover våren og sommeren - enten jeg mosjonerer hver dag eller innvilger noen dager helt i ro.

Jeg er nøye på å bruke uttrykket "mosjonere" og ikke "trene", siden mye av treninga er gåing -riktignok rask gang - men ikke hva jeg definerer som trening!

Nå på vinteren ser en vanlig mosjonsuke omtrend slik ut:
1 økt styrketrening (Spenst Årnes)
1 økt intervall på mølle, oftest kortintervall (Spenst Årnes)
2 korte turer, rask gang, minst 5 km
1 lang tur, rask gang, mer enn 10 km - eller skitur
2 korte spinningøkter hjemme foran TV'n, ca annenhver gang intervall

Totalt 7-8 timer, og ganske mye mindre omfattende enn vanlige sommeruker. Når det blir plussgrader og bart i terrenget blir det nok mer jogging også...men i år skjer vel ikke det før sent i april (?).

Noen bilder fra dagens tur
Årnes-Henni-Husmo-Årnes 10 km rask gang, veg/terreng 9:24 min/km

Som så menge ganger før det siste året startet turen like ved Årnesbrua, på turveien mot Årnestangen. Å ha uke etter uke med så flotte vinterforhold er vi ikke bortskjemt med på disse kanter.

Turstien langs Glomma mellom Årnes og Henni er mye brukt også vinterstid. Her er det gåernes eldorado - skiløperne har andre steder å boltre seg.

Utsikt mor elvemøtet Glomma/Vorma og med Nes Kirkeruiner oppe på odden.

Godt kledd, liker ikke å fryse!

Sti har gått over til ubrøytet veg.

På jordene vekk fra Glomma og innover mot Husmo.

Jernbanebrua like ved Husmo...

...og der kom jaggu Kongsvingertoget.

Mens første halvdel gikk på sti var avslutningen vegalangs, og mot slutten forbi Årnes kirke og gjennom sentrum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar