lørdag 18. august 2018

Man blir aldri for gammel til å gjøre dumme ting


Det gjelder jo meg, men ved å skrive "man" i stedet for "jeg" høres det ut som om alle andre er like dumme som meg. Det er helt sikkert ikke sant, men det føles bedre på den måten.

Hvorfor jeg skriver det? Fordi jeg stadig vekk gjør dumme ting som jeg er alt for erfaren til å gjøre, men gjør likevel. Forhåpentligvis er det andre som kjenner seg igjen.

Denne gangen gjelder det onsdagens "stolpejakt" i Rælingen. Midt i en periode med latterlig mye jobben (inkluderer full jobb som vikarierende redaktør i kondis.no) må jeg jo få trimmet litt. Mosjonsstreaken min med minst 30 minutter trim hver dag røk etter 191 dager (223 timer) rundt St.Hans, og siden har det blitt noen dager uten trening, og halvparten av dagene i august.

Hva som var så gæli med den Rælingenturen? Rent bortsett fra at den var i lengste laget i nåværende elendige form, valgte jeg å ta runden uten å ha med drikke (hadde litt mat i rumpetaska) for å slippe å bruke sekk. Det var jo bare 18-20 varmegrader, så det burde gå greit. Jo, det burde vel gå....

Men, 28 kilometer med 700 høydemeter er ikke hva det var den gangen jeg fiksa det på 2,5 time på trening. Jeg trenger langt innpå den dobbelte tiden nå i en blanding av jogg og gåing og inkludert litt kartlesningstopp og mange fotostopp... noe jeg selvsagt visste, og som betød at jeg kom til å bruke langt bortimot 5 timer på den drikkeløse turen.

Selvsagt hadde jeg vært litt smart også siden jeg gikk uten sekk. Jeg la runden innom de 50 stolpene i en 8-tallsrunde, så jeg kom bortom bilen halvveis. Som planlagt - så gjennomført, men hva monner vel 2-3 slurker tynn saft på en 5-timerstur?



Etter hjemkomst skrev jeg på facebook:
Ble usaklig sliten i bena, kanskje fordi jeg ikke hadde med drikke? Nå etterpå har jeg drukket 0,5 l sjokomelk, 0,5 l saft, 0,5 liter øl, 0,5 liter juice, enda 0,5 liter juice, og drikker nå saft og er fortsatt tørst! Skål!

Jeg var ikke så veldig tørst underveis, men kombinasjonen lite drikke og mange bratte bakker var nok ikke noe sjakktrekk. Noe så dumt gjør jeg nok ikke før neste gang jeg gjør noe like dumt.

Denne dagen var jeg bare nesten bra igjen etter en strekk(?) i skulderen som i flere dager hadde medført smerte i høyre skulder/bryst på innpust. Alle, selv jeg, vet at man ikke kommer 28 km på utpust alene, men underveis roet det seg og siden har jeg stort sett vært bra. Årsaken til smertene; litt for frisk dansing på bryggefesten her på brygga fredagen før (det var ikke dumt, bare vondt).

Jeg tør heller ikke røpe hvor sliten jeg var i ben og hofter de to dagene etter Rælingenturen. Da hadde jeg fått beskjed om å trappe ned til 1 km daglig med gåstol, og der er jeg ikke riktig ennå, det føltes bare slik et par dager.


De 50 stolpene var mest i urbane strøk, men det var også noen kilometer og en del stolpeposter i terrenget 


Bor du i Rælingen ser du Lillestrøm! Jeg så vel Lillestrøm fra 30 av de 50 stolpepostene.


Det ble mørkt før jeg ble ferdig, litt dumt det også; uten briller og uten hodelykt, men det holdt akkurat!

Toppbildet er fra Rælingen Bygdetun.

1 kommentar: