mandag 13. desember 2021

Jeg hadde jo lagt opp….. men det nytter jo ikke nå!

Tre ultraløpere i 2022? 
Ole, Jannicke, Olav. Bildet er tatt på en tretimerstur i Romeriksåsen i november.

La opp i 2014, siste konkurranse i 2019
Egentlig la jeg opp som konkurranseløper etter hjerteoperasjonen i 2014, men av ulike årsaker løp jeg likevel 11 ultraløp i perioden 2014-2019 – det siste var Oslo Trail Challenge som jeg brøt med skade i oktober 2019. Formen etter bypassoperasjonen har vært bedre enn fryktet, og siden jeg som leder i Romerike Ultraløperklubb likevel er i miljøet, har det vært naturlig å slenge med i enkelte konkurranser  – de fleste av dem som løpets eldste eller nesteldste deltaker.

Masse trim likevel…
Nå var det definitivt slutt, og Covid19-perioden gjorde det enda lettere å si farvel til konkurranser for godt. Når man har bikket 70 år og enda litt til, er det på tide å bytte ut konkurranser med mer moderat trim. Slik har det blitt, men jeg går/jogger mye fortsatt - ikke minst takket være Stolpejakten og andre turprosjekter. Bare i år har det blitt over 2500 km på stolpejakt og over 3500 km totalt til fots.


Det har blitt flere morsomme prosjekter de siste årene, f.eks. fjorårets Blåstiprosjekt.



Det var ikke planlagt, men plutselig var jeg bitt av stolpejakt-basillen nok en gang. Stolpejakten var jo det jeg "trøstet meg med" etter hjerteoperasjonen, det har blitt 16.199 stolpeposter totalt.

Golf elle turprosjekt i 2022?
Formen – og ikke minst kondisjonen - er dermed absolutt brukbar til en gamling å være. Etter et veldig aktivt år med stolpejakt grublet jeg lenge på om 2022 skulle bli et nytt år med golf, eller et år med et eller annet nytt turprosjekt. Det var før Ole (junior) og samboer Jannicke ødela alt sammen!


Hva skjer?
For to år siden veide Ole og Jannicke til sammen 300 kilo! De hadde hunder og gikk korte turer, men trening eller konkurranser var fjernt – og ultraløp var bare noe Gammel’n drev med. Jeg hadde jo tro på at de skulle lykkes med kostholds- og slankeprosjektet sitt, og det har vært fantastisk å følge nedgangen i vekt og oppgangen i form.
Se mer på bloggen deres: I TYKT OG TYNT

Men, at de skulle ende opp som ultraløpere ville gitt 1 million i odds for to år siden.

Ultraløperne
Neida, de har ikke løpt ultraløp ennå, men begge har meldt seg inn i Romerike Ultraløperklubb med en klar ambisjon om å løpe ultraløp. I høst har vi vært på turer sammen i løypa til «Romeriksåsen til langs», alle tre på mellomste og siste tredel, Ole og jeg også på løypas første tredel. Det skremte dem ikke, tvert i mot – og da de var innom det andre løpet jeg er løpsleder for – Bislett 24-timers – ble ikke lysten på ultraløp mindre.


Testtur i siste 16 km av løypa i Romeriksåsen på langs i flott høstvær.

Prosjekt 2022: Løpe ultraløp sammen med «barna»
«Barna» - som jeg kaller dem – trener godt, og jeg er superstolt av hva de har oppnådd. Nå har jeg et nytt mål leg bare MÅ gjennomføre; jeg vil løpe ultraløp sammen med Ole og Jannicke. «Sammen med» betyr ikke løpe sammen, men delta i samme konkurranse. Ole ville gruset meg på 50 kilometer i Romeriksåsen allerede nå, og Jannicke løper raskere enn meg på veistrekningene. Innen neste sommer er jeg bare den tredje beste ultraløperen i familien, herlig!!!! Og totalt uventet!!!

Per nå er det Romeriksåsen på langs som ligger an til å bli det første ultraløpet med alle tre på startstreken, men hjæælp; jeg må trene mer løping igjen!


Startfeltet i RPL50 i 2019.... finner vi 3 x Engen/Andersen i feltet neste år?

Nok en ultraløpsesong!
Det er heller ingen krise om jeg ikke løper/jogger, for jeg går fort nok i terrenget til likevel å klare makstidene med god margin. Dersom ikke ryggen slår seg vrang (jobber med saken) vil jeg likevel prøve å jogge halve løypa…  

Da blir det altså en ny ultraløpssesong på Gammel’n, og da kan jeg like gjerne peile meg inn på enda noen «korte» ultraløp i 2022.

Det er noen år siden jeg fullførte tre norske ultraløp samme sesong. Kan jeg sikre meg et nytt napp i 2022??

2022
Jeg bearbeidet ultraløpskalenderen for 2022 på kondis.no i går, og der finner jeg flere godbiter som kan være aktuelle:

  • ·         12.02. Ekeberg Backyard 46,9 km (7 runder)
  • ·         28.05. Ecotrail Oslo 50 km
  • ·         25.06. RPL 50 km
  • ·         28.08. Eidsvoll 6-timers (45 km+)
  • ·         11.09. Saksumdal Ultra 50 km
  • ·         30.09. OTC 55 km
  • ·         22.10 Backyard Sandefjord 46,9 km (7 runder)

De mest realistiske er Ecotrail 50 km, Romeriksåsen på langs 50 km og Eidsvoll 6-timers.

Ecotrail 50 løp jeg jo i 2018 og 2019, Romeriksåsen på langs har jeg vært gjennom et titalls ganger på trening, og i Eidsvoll 6-timers er jeg allerede påmeldt. Det siste er et forsinket jubileumsløp for Eidsvoll 6-timers 2005 – starten på den norske ultraløpsbølgen. Jeg var medarrangør og hadde startnummer 1 i 2005, jeg har også fått startnummer 1 i 2022.

Eidsvoll 6-timers 2005...(Foto: Arne Halvorsen)

Gleder meg!
Det hadde garantert ikke blitt en ny ultraløpssesong om det ikke hadde vært for Ole og Jannicke, men når det først har utviklet seg slik gleder jeg meg masse. Og uansett hvordan det går for Jannicke og Ole og meg; mitt 72. år blir nok mitt definitivt siste som ultraløper. Golf i 2023?

Jeg la jo opp etter bypassoperasjonen i 2014, og selv om jeg «deltar» i 2022 - så «konkurrerer» jeg ikke lenger! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar