søndag 11. oktober 2015

I mål med "Stolpejakten.no" 2015

Førstemann i mål
De 13 stolpene som ble satt ut i forbindelse med "Kulturuker i Gjerdrum" er så vidt jeg forstår de siste som inngår i årets "Stolpejakten.no". Siden jeg skulle på hyttetur i helgen satset jeg på at de 13 postene ble satt ut litt før den offisielle åpninga på lørdag. Torsdag ettermiddag fikk jeg vite at postene var ute, så da kastet jeg meg i bilen og tok turen til Gjerdrum. Fredag kveld fikk jeg registrert postene, og dermed var jeg førstemann som hadde alle 941 stolpeposter i boks...

Det siste hadde jeg planlagt å få til uansett når stolpene ble satt ut, evt. hadde jeg utsatt avreisen på fjellturen, men det slapp jeg altså. På stolpejaktens hjemmeside og mobilappen endrer dessverre rekkefølgen seg noe. Jeg har vært først til å registrere alle stolper på fem av arrangørstedene, men ligger nå på plasseringer mellom 4 og 9.

1001 stolper hittil
På den "nasjonale topplista" er jeg nå nummer 3 selv om jeg var først ferdig (se printscreen av appen). Det er litt gøy å være først, men det er ikke viktig. Det som var viktig for meg var å klare alle stolpene - og i neste omgang håper jeg å være den som tar flest stolpeposter totalt, inklusive stolper som ikke er med i opplegget til Stolpejakten.no. Foreløpig har jeg besøkt 1001 stolper.

Biljakt
Alle de 17 tidligere stolpejakt-turene har vært til fots - men siden jeg ennå ikke er bra av forkjølelsen valgte jeg å bruke bilen på den 3 mil lange runden til de 13 stolpepostene i Gjerdrum. Når jeg går løs på de neste planlagte turene (Ski, Oppegård, Bækkelaget, Sarpsborg) er det jogging/gåing som gjelder igjen.

Dagens første stolpe: "The Long Journey" - kunstverk på falleferdig hus ved Østenga mellom Gjerdrum kirke og Leira.

Litt nærmere bygdesenteret - hos ordfører Anders Østensen på Svensrud gård - pryder dette maleriet kalt "ABSTRAKTOR" låveveggen.
 
 
 
Kunstverkene utenfor og inne på Gjerdrum kulturhus i Ask var ikke helt ferdige. Det gjelder også to jorde-kunstverk. Jeg må ta meg en ny tur senere (før 25. oktober) for å se på disse.
 
Dette kunstverket langs fv 120 har fått tittelen "Himmelen på jorda".

Bak Rema 1000 fant jeg denne: "Som man roper i skogen får man svar".

Ved Østigardn Brådal pryder "Napoleon" låveveggen.

Fotgjengerundergang inne på boligfeltet på Kulsrud skog er fargerikt dekorert,
og har fått tittelen "Norges Undergang"

Denne har jeg sett mange ganger tidligere, Kunstverket "Chicken" på siloen ved Rustad gård.
Herfra hadde vi bl.a. familemesterskap i orientering for to år siden.

 
 
Låvevegg på Aamot Nordre  "Uten tittel".
Men dette er jo "streken" - som underholdt oss i mange år på TV. Den italienske hissigproppen moret oss i over 150 episoder (2-3 min) laget på 1970-80-tallet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar