mandag 3. november 2014

Topptur til Mistberget med Frank

Frank kan ikke huske at han noen gang i sitt snart 70-årige liv har vært på en spesifikk topptur - men nå kan han legge "Topptur" til CV'n sin.  På en annen tur i flatlandet ved Sessvollmoen for to uker siden avtalte jeg å ta med Frank på Mistberget - et sted jeg har vært et tresifret antall ganger.

 "Mistberget fra syd (663 moh)"

Det var en grå høstdag med tåke, gjennomvått terreng og noen få varmegrader. Egentlig et helt OK turvær, ikke minst når regnet holdt seg unna akkurat lenge nok til at vi kom oss rimelig tørre inn i bilen etter en drøyt 2-timers tur fra Åsleie og opp/ned til toppen.

Frank leser om Lykkens Gruve - en gammel jerngruve oppunder Mistberget.

Som "nybegynnere" flest dundret Frank av gårde oppover første bakken, og "spreke" Olav kom litt i åndenød... men det gikk fort over, begge deler. Joda, Frank kom seg fint opp de 400 høydemeterne til Mistberget og også de 16 meterne opp til utsiktsplattformen i tårnet, men farten sank jo en del etter hvert.

Tilbaketuren langs den vestre ruta gikk naturligvis lettere, men det var vått og glatt, så vi gamlekara måtte være forsiktig med hvor vi plasserte føttene. 1 time opp og 45 minutter ned er helt grei turfart - en tvers igjennom hyggelig tur med en god venn.

Oppover og oppover...

Det treet trenger litt støtte...

Frank i gapahuken på toppen.

Null utsikt fra tårnet... desto kraftigere vind.

Men vi var da oppe i tårnet!
Beviset finnes i gjesteboka der det bare var skrevet inn to andre turgåere før oss denne søndagen. Ellers møtte vi en hel del turgåere i gråværet, og nede på parkeringsplassen ved Opsahl var det fult av biler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar