onsdag 28. januar 2015

Tredemølleduellene!

Du har sikkert opplevd det samme - dersom du har løpt på tredemølle på et treningsstudio; .. latt deg påvirke av løperne på møllene ved siden av deg, de som ikke skjønner at du er mye raskere enn dem, de som ikke skjønner at du akkurat nå er i gang med oppvarminga og som skal løpe fletta av dem etterpå. Dette er nok mest en guttegreie (...eller?) vi må jo markere revir, vise hvem som er den sterkeste.

Det merkelige er at dette oppleves likedan nå som jeg løper mye sakte enn da jeg løp mye fortere.

I kveld var han der igjen, "konkurrenten" ved siden av meg som nettopp har skrudd opp farten til 11, mens jeg cruiset på 10,5. Jaja, jeg øker til 11,5 og han høyner til 12. Jeg skulle egentlig ikke trene raskere i dag... men så høyna'n jaggu til 15... og jeg møtte utfordringa bare nesten med å velge 13 - og resignerte. Men heldigvis, han hadde nok overvurdert talentet, og derfra og inn var han aldri over 11.... puhh, jeg vant - og gamle meg holdt også ut lenger - han så vel hvor gammel jeg var?

Noen ganger er "konkurrenten" veldig mye raskere eller veldig mye tregere, da er det ingen konkurrent, og jeg kan trene som planlagt. Men ikke prøv deg på en fart omtrent som meg, da skal det fightes! Noen som kjenner seg igjen? Da er du vel gutt/mann da?

Det var ettårsdagen etter hjerteoperasjonen jeg feiret med mølleløping på Spenst Årnes i kveld. Hovedinnholdet på en timesøkt var 30 intervaller 60/60 sek der farten var opp mot 4:30/km og pausene rask gange. Puls opp mot 152 er omtrent der jeg foreløpig legger lista.

Innetrening er OK i blant, spesielt når det er så glatt ute som nå om dagen.... og dersom yr.no holder lovnaden om sludd i hele morra blir det vel enda en dag på Spenst.

Med litt flaks blir det litt kaldere og nedbøren kommer som snø i stedet for regn/sludd... men føre for brodder holder seg nok mot helgen uansett (?).

5 kommentarer:

  1. Jeg vil også helst trene ute, men har oppdaget at en mølleøkt i nye og ne er greit. Spesielt når det er så glatt som nå, tungt for beina å løpe med piggsko hver gang. En tur innom treningssenteret om morgenen før jobb gir en fin økt!

    SvarSlett
  2. Ja, vi har nok sammenfallende tanker om dette, Anne-Brit. Ellers er det isholke i dag også, så da blir det (nyttig) styrketrening på spenst i stedet for en løpetur ute.

    Ellers kommer jeg som vanlig til Haga fk lørdag for å ta bilder av deg på Vinterkarusellen, og dagen etter er jeg med klubben på langtur i Lillestrøm - uansett løpsforhold.

    SvarSlett
  3. Det er ikke bare en guttegreie, Olav - jeg er helt lik! Det samme gjelder på sykkel i motbakker - uansett hva jeg har planlagt på forhånd kan jeg ikke la noen ta meg igjen! Utrolig barnslig, egentlig. Men det viser i hvert fall at konkurranseinstiktet er i godt behold!;-)

    SvarSlett
  4. hehe... kan nok tenke meg at også mange jenter har det slik ja!
    Egentlig en morsom egenskap...
    Min absolutte favoritt er å løpe bak en annen ukjent løper på treningstur, se farten øke og øke... før "konkurrenten" til slutt tar en strategisk avstikker for å få fred :-)

    SvarSlett
  5. ...og da kan jeg endelig sakke farten igjen selv også!

    SvarSlett