tirsdag 12. mai 2015

To døgn med Maja, Xerox og Jan Rune

Bildet: Jan Rune er klar for en ankerdram på "Sea Dream" etter at vi hadde fortøyd ved Lysaker.

De to døgnene jeg var på farten fra søndag ettermiddag til tirsdag ettermiddag var det reneste Columbiegget.

Først feiring av barnebarnet Majas 21-årsdag på Vestmarka (Eidskog) der jeg også hilse på Tones nye kjæreste Hans for første gang.

Så var det rett av sted til to dagers besøk i Hvervenbukta til min tidligere kollega Jan Rune som jeg traff for første gang på et par år.

Vi tok båten over til Lysaker mandag for et Xerox Pensjonisttreff før vi hadde en lang mimrekveld og natt på båten i Hvervenbukta. Derfra bar det direkte til stabsmøte på Kondiskontoret tirsdag ettermiddag.

Fortsatt "trening hver dag i 2015"
To innholdsrike døgn der jeg også (så vidt) klarte å holde på påstanden; "jeg har trent hver dag i 2015". Søndag ble det 30 min spinning i siste liten før avreise, mens mandag ble det en fin langtur (1:20) med Jan Rune til tross for regnvær og fordi vi var beskjedne med alkoholen på Xeroxtreffet.

 
Det er god plass i styrehuset til Jan Runes 43-fots Azimut "Sea Dream". Hadde vi vært heldigere med været ville vi vært på øvre dekk der båten også kan styres fra.
 
Det blir fort bølger når 15 tonn båt presser seg fram i nesten 30 knop.

Ved utløpet av Lysakerelva (der EcoTrail-løypa passerer 10 meter unna 23. mai ) la vi til for noen timer mens vi var på Xerox pensjonisttreff (!!).
 
43 eks-Xerox'ere møtte til noen timers hyggelig treff på Lysaker Torg.
 
Mange av disse sluttet i Xerox før jeg begynte i 1984, så selv med 29 års fartstid i Xerox var den flere jeg ikke hadde sett tidligere.

I ganske frisk sjø og gråvær tok vi en sveip innover mot Oslo sentrum. 

Her har vi lagt oss til ved gjestebrygga like ved "Lekteren" på Aker Brygge.

Smekre linjer på "Sea Dream".
 
Fra havna i Hvervenbukta.
 
Vi fikk oss en trivelig 10 kilometers treningstur - riktignok i regnvær - på stier sør for Hvervenbukta og Ingierstrand. Litt spesielt var det at jeg gikk i motbakker for ikke å få for høy puls, mens Jan Rune måtte gå ned de bratteste utforbakkene på grunn av kranglete rygg. Jeg har vel ikke løpt med Jan Rune siden den gang vi løp Sentrumsløpet langt under 40 min og halvmaraton under 1:20... Han ble skadet i en stygg bilulykke for minst 25 år siden, men er likevel løpbar og sprek som 60-åring.

Etter Hvitebjørnåsen kom vi til Hvitebjørn med det populære hestesenteret.
 
De forlatte husene på Bjørnsrud...

Ut på tur, aldri sur, plask plask vær til tross!
 
En lang kveld og halv natt med mimring og gode minner krever noe å leske halsen med...
...kanskje ikke så sporty, men godt er det!
 
Litt mer sporty tirsdag kveld med en times økt på spinningssykkelen og Bayern-Barca på TV'n.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar