tirsdag 23. august 2016

Todagers skulptur- og stolpejakt i Bærum


Stolpejakten har nå også kommet til Bærum med start for tre dager siden, 20. august - og etter to dager på kryss og tvers i kommunen var jeg faktisk førstemann til å registrere alle 90 postene. Det ble to fine dager i mye fint vær og med unntak av et par vonde tær fungerte det også greit fysisk.

Klikk på linken og få svaret: Hva er stolpejakt?

Turen var 22. og 23. august, men dette er skrevet 10. september.

Noen av kartutsnittene hadde jeg printet ut hjemme, men jeg startet med stolpepostene i Sandvika slik at jeg kom innom biblioteket og fikk hentet bedre kart og infoheftet. Det var store avstander og naturlig å lage en runde pr kart - slik at stolpejakten i Bærum ble 7 korte runder i stedet for èn kjempelang.

Det ble likevel 9 timer og 40 minutter på tur, 62 kilometer, 1122 høydemeter, 90 stolpeposter inkludert en haug med skulpturer. Tema for årets stolpejakt i Bærum var skulpturer som det er 300 av i kommunen - og det var altså stolpepost ved ca 70 av dem.

Jeg er jo ganske godt kjent i Bærum fra før, både fra bilkjøring og løpeturer, men det var mange nye detaljer jeg fikk med meg på en slik tur til fots. Jeg fikk også en utfordrende og morsom tur i Eineåsen ovenfor Rykkinn.

De syv rundene i Bærum:

1. Sandvika sentrum 7 stolpeposter - 2,12 km - 27 høydemeter - 22:15 - mandag
2. Gjettum 10 stolpeposter - 6,47 km - 136 høydemeter - 56:32 - mandag
3. Bekkestua/Hosle - 10 stolpeposter - 10,92 km - 201 høydemeter - 1:26:52 - mandag
4. Eiksmarka/Fossum - 15 stolpeposter - 14,37 km - 238 høydemeter - 2:12:55 - mandag
5. Rykkinn - 30 stolpeposter - 19,81 km - 597 høydemeter - 3:31:09 - tirsdag
6. Høvikodden - 8 stolpeposter - 2,83 km - 51 høydemeter - 30:36 - tirsdag
7. Fornebu - 10 stolpeposter - 5,20 km - 53 høydemeter - 46:40 - tirsdag

Totalt 90 stolpeposter - 62 km - 1120 hm - 9:40Sandvika 7 stolpeposter

Som vanlig når jeg er i Sandvika parkerte jeg på nedsiden av Rådhuset, nesten innunder E18-brua. Der er det nesten alltid ledig plass. Da var det bare å gå gjennom borggården og til forsiden av Rådhuset der stolpepost 41 var ved Rytterstatuen (Friheten). Dermed var jeg i gang.

Etter en tur gjennom gågata i sentrum kom jeg til stolpepost 42 - der var statuen med polarforsker Otto Sverdrup.

Så krysset jeg under Norges mest trafikkerte (?) jernbanestrekning til minnemonumentet over vitenskapsmannen Leif Tronstad ved plassen med samme navn. Her og andre steder i Sandvika var man i gang med å pynte til Byfesten som startet et par dager senere.

Her kunne jeg jo lagt igjen litt tid ved sjakkbordet, men jeg manglet en motstander. Stolpepost 45 (44 på papirkartet) var her ved skulpturen "Løkkesjakk" i Løkkehaven.

Det er fint i parken ved Sandvikselva...

Stolpepost 44 (45 på papirkartet) ved skulpturen "Piece for Sandvika vgs". Skolen ligger flott til med elva (evje) på tre sider.

Stolpepost 46 ved skulpturen "Samuraidens ridedyr" - rett ved jernbanebroa over Sandvikselva.

Da har jeg vært innom biblioteket og sikret meg deg jeg trenger av kart til resten av stolpejakten i Bærum. På andre siden av gaten - ved brua over mot Kadettangen var stolpepost 47 "Liten pike".

Da skal jeg bare over brua ved Rådhusparken - tilbake til bilen etter en kort liten runde i hyggelige Sandvika.  7 av 90 stolpeposter er i boks... Før jeg fortsatte brukte jeg en halvtime på å tegne inn veivalg og rekkefølge på stolpepostene på de neste kartene.Gjettum 10 stolpeposter 


På Gjettum var det naturlig å parkere ved Bærum Sykehus på Dønski - der det er god plass på gratisplassene lengst vekk fra sykehuset. På motsatt side av veien var stolpepost 35 ved skulpturen "Kommunikasjon", i boligområdene ved rekkehusene i Sogneprest Munthe-Kaas vei.

Like ved hovedinngangen til Bærum sykehus var stolpepost 36 ved statuen "Mor og barn".

Litt bortenfor Bærum sykehus ligger Martina Hansens Horpital. Hit har jeg kjørt madammen utallige ganger på behandlinger og kontroll. Stolpepost 37 var ved statuen av Martina Hansen.

Da er jeg tilbake ved Bærum sykehus, i parken mellom det gamle og nye bygget. Her er stolpepost 38 med statuen "Kilden" i bakgrunnen.

Stolpepost 38 var ved lekeplassen ved siden av Evje barneskole. På bildet ser vi gamleskolen og gangbrua over til nybygget.

Da har jeg jogget 7-800 meter ned Brynsveien til rundkjøringa nederst i Lindelia på Valler - der stolpepost 40 var i veikanten et stykke fra statuen "Vår".

"Vår" sett fra stolpeposten.

Halvveis i bakkene oppover Lindelia så jeg at jeg hadde oversett en stolpepost i Bærumsveien bortenfor Gjettum skole. Jeg oppdaget det i tide - og etter en ureglementert gampende kryssing av Bærumsveien kom jeg til stolpepost 31 "Kjærlighet på pinne". Når jeg googlet dette kom det fram at "Kjærlighet på pinne" var en av veldig mange skulpturer skjenket av Selvåg til boligprosjekter de har hatt ansvar for. Denne skulle stå ved Bekkestua Terrasse - så her er det enten navn eller sted som ikke stemmer. 

Jeg fant ingen sentral oversikt over alle kommunens skulpturer på nettet - slik jeg fant da Sarpsborg hadde samme tema i 2015.

Stolpepost32 "Bjørn" var i boligområdet på Søndre Gjettum. Herfra løp jeg i et fint friområde under kraftlinja videre mot Brynsveien. 

I krysset ved Elverket og Gjettum brannstasjon var stolpepost 33 ved kunstverket "Skovelhjul"

Siste stolpepost (35) på denne runden var "Ballspillere" i krysset Dønskiveien/Rudsveien.

Dagens andre runde var ferdig - det hadde ikke kostet så mye krefter. Derimot surret jeg litt med kjøringa videre mot Bekkestua. Det er enormt mye veier og ikke helt enkelt å finne fram i Bærum for en som ikke er her for ofte. Jeg var bedre kjent her i tiden som selger. (Jada, jeg kunne brukt GPS, men det er et nederlag...).


Bekkestua/Hosle 10 stolpeposter 

Jeg parkerte ved Nadderud stadion og startet joggeturen bortover Gamle Ringeriksvei til stolpepost 67 ved Bærum Bibliotek i Bekkestua sentrum.

Neste stolpe var midt i sentrum, ved broa over Kolsåsbanen. Vi ser stolpen i venstre kant av bildet.

Det var skulpturene med "smågardistene" som var postdetaljen.

Også neste stolpepost (75) hadde et musikalsk innslag. "Tamburmajor" ble reist for Norges Musikkorps Forbund ved 50 års jubileet i 1968. Dette er i parken Bjerkelunden i boligområdet på Nadderud. 

Stolpepost 74 var ved statuen av Dronning Maud i Fagertunveien ved Hagabråten.

Stolpepost 72 var ved NTG-U (ungdomsskolen til Norges Toppidrettsgymnas) og viser veggmalerier i garasjen, men det synes ikke så godt på bildet.

Stolpepost 73 er ved den femdelte skulpturen "Høna som skulle til Dovrefjell" - nederst i Wilh. Wilhelmsens vei

Reven er interessert i hønene...


Kalkbrennerveien på Hosle, det vekket gode gamle minner. Her bodde den fantastiske sjefen min Kåre Breistøl som drev kontormaskin- og kontormøbelfirmaet "Kirkevold &Co" i Akersgata i Oslo. Jeg begynte som selger der i 1971 rett etter militæret, og hadde fire flotte år med masse god salgstrening. Det var morsomt å google og se at selskapet fortsatt eksisterer, nå som Kirkevold Kontorutstyr AS.

Det var på "langstrekket" mellom Bekkestua og Haslum jeg kom forbi Kalkbrennerveien. Jeg har nå kommet ut på "bondelandet" til en tursti ved Øverlandselva- og som så mange steder tidligere på stolpejakt-turer; her var det merket med Pilgrimsleden.Stolpepost 71 var ved ei bru over Øverlandselva .

Stolpepost 70 var ved de flotte Øverlandgårdene. Postbeskrivelsen var "Arnold Haukeland skulptur", men den var inne i parken.

Da har jeg kommet litt lenger vestover langs Gamle Ringeriksvei, til statuer "Binne med unger" i Edelgranveien.

Det var nesten tre kilometer fra Edelgranveien tilbake til Nadderud, men midtveis var det en stolpepost i kanten av kirkegården ved Haslum kirke.

Jeg hadde bare jogget 20 kilometer etter de tre første Bærumrundene... men med hele tiden start og stopp blir man stivere enn ved sammenhengende løping. Da var det bare dagens lengste runde igjen.... 


Eiksmarka/Fossum 15 stolpeposter

Kartet over Eiksmarka-Fossum var egentlig tre kart, i ulik målestokk og jeg feilbedømte lengden noe. I stedet for halvannen time ble det derfor godt over to timer på stolpejakt - og totalt 34 km på første dag av "Bærumsjakta". Nok en dag for sent hjem til middag......

Jeg parkerte ved Nordli, midt i mot Grini Næringspark og fulgte den blåmerkede løypa opp til Ankerveien. Her var stolpepost 86 ved Fangeveien Grini-Nordli, som delvis er bevart her ved Ankerveien.  Ankerveien i dette området minner meg om Marka24 i 2013, da Gunnar og jeg debuterte med bravur i 24-timers postjakt i Marka. Etter 125 km på stier og grusveier og opp på topper endte vi på 8. plass av 91 lag i Hardhausklassen - der de aller fleste konkurrentene var to generasjoner yngre. Valget vårt med å droppe lavpoengs poster nord for Sognsvann og i stedet ta et langt transportstrekk (via bl.a. Ankerveien) til Brunkollen som åpning viste seg å være et smart trekk.

Stolpepost 85 var ved "Nedre rettersted" ved Grini.

Stolpepost 84 var ved "Øvre rettersted"...

Minnesmerket ved Øvre rettersted.

Etter en tur oppover grusveien til Østernvann og på litt kronlete stier langs vannet kom jeg til stolpepost 83 helt øst ved Østernvann - og dette stedet husket jeg fra Ecotrail80 i fjor.... vi passerte her etter ca 60 km.

Årets kanskje lengste omvei til en stolpepost fikk jeg på vei til stolpe 81 ved Østernbekken, ved Fossum Terasse i skogkanten. I overgangen mellom to av kartene så det ut til at det var mulig å følge en sti fra utfartsparkeringa sør for Østernvann og over mot blokkbebyggelsen. Det var markert en sti her på norgeskart.no, og kanskje var stien der, men jeg fant den ikke. Dermed måtte jeg tilbake til utfartsparkeringa og velge en nordligere rute - det ble en kilometer ekstra. Jeg vil gjette at de fleste tar denne stolpeposten fra andre kanten der det er bilvei helt fram. Statuen heter "Reinsbukker i sprang".


Stolpepost 82 var også ved Fossum Terrasse, ved statuen "Galago" - men hvorfor der er en statue av en halvape her fant jeg ikke ut.

På vei ned mot Eiksmarka var stolpeposten 80 "Hest" ved rideskolen på Østern Brug.

Ved Griniveien kom jeg til stolpe 79, ved statuen NEI. Det har ikke noe med EU-motstadsen å gjøre, Dette er en byste av motstandsmannen Lauritz Sand som var fange på Grini.

Stolpepost 78 ved ved Grini gård skulle vært ved denne glade grisen midt i parken. Men, der var det ingen stolpe.

På vei ut fra parken så jeg stolpen, ved hjemmebakeriets hundepasser-statue. Dersom stolpen er flyttet for å redusere trafikken på plenen blir jo virkeligheten den motsatte - mens man leter....

Da har jeg kommet inn i boligområdene på Eiksmarka, og det begynner å skumre. Men det er ikke så langt igjen nå. Stolpepost 77 "Liten akrobat" var nederst i Aspeveien.  


Stolpepost 76 ved Eismarka skole og skulpturen "Ding dong". Ned fra skulpturen går det ei vannrenne som jeg først trodde var stolpemotivet. 


Stolpepost 90 "Pike med blomst" like ved tennisbanene på Eiksmarka.

Det kom noen voldsomme "flafselyder"... og over meg kom ikke mindre enn fire helikoptere i følge, men de var neppe på stolpejakt.

Stolpepost 89 "Gutt med båt" ved Lauritz Sands vei. En av naboene ville hjelpe meg med å si hvor stolpen var gjemt i hekken på andre siden av veien, men stolpen hadde jeg funnet og registrert. Jeg leita litt mer før jeg så statuen.

Stolpepost 88 "Mor og barn" i parken midt i mot Østerås senter.

Denne holdt jeg på å overse, nå er jeg tilbake på et av de andre kartutsnittene. Stolpepost 87 var ved gangbrua over Griniveien - ved Nordli - 100 meter fra der jeg hadde parkert.

...der er bilen, og hjemme venter madammen med en veldig forsinket middag... Med tidligere start kunne jeg tatt alle Bærumstolpene på samme dag, men nå måtte jeg i stedet spare resten til dagen etter. Det ble tross alt nesten ti timer totalt - så det var helt all right å bruke to dager.Rykkinn 30 stolpeposter

Ny dag, resten at stolpepostene i Bærum skulle besøkes. De fleste på Rykkinn, men også noen ved Høvikodden og på Snarøya. Det var mer sol i dag enn i går - og det ble en flott dag på tiltagende stive ben. Jeg hadde stipulert turen til 18 km og 3 timer, det ble 20 km og en halvtime mer - ikke minst på grunn av en fresk runde i Eineåsen. Også i dag kom jeg så sent i gang at jeg kom til å holde på nesten til solnedgang...

Rykkinn, da er vi "på vei til Hønefoss": Mellom E16 og Lommedalen ligger det store boligområdet på Rykkinn (og Økern). Jeg parkerte ved blokkene i Paal Bergs vei, midt i mot Belset ungdomsskole - og derfra var det 50 meter til nærmeste stolpepost (5) ved skulpturen "Heire".

Med 40 stolpeposter ble det tett mellom en del av stolpene på Rykkinn.  Stolpepost 4  "Jente" var i parken mellom blokkene og Rykkinn sykehjem.

Kremt, denne stolpeposten la rektor ved Belset ungdomsskole (Even Nedberg) ut på facebooksiden min, og inviterte til en kaffekopp når jeg kom forbi. Jeg følte ikke jeg var kledd for det, og lurte meg unna. Stolpepost 11 "Peer Gynt" var i friområdet nedenfor skolen.

Turveibrua over Lomma like nedenfor Glittredammen.

Stolpepost 21 var ved infoskiltet på andre siden av brua.

Det gåt en fin turvei i grøntområdet langs Lomma. Her passerer jeg Spikerbrukfallet kraftstasjon som faktisk fortsatt er i drift.

Det var fint langs Lomma...

Her skulle det vært en stolpepost (20) ved Doktorhølen, men den hadde nok noen kastet i elva. Jeg leita 10 minutter på alle mulige og umulige steder før jeg fortsatte.

Stolpepost 19 skulle vært her ved Bryn kirke, men jamen var den også borte. Jeg sendte en melding til arrangøren, og hadde kodene for 19 og 20 pr SMS før jeg var ferdig med runden. De 38 andre stolpepostene var på plass.

Stolpepost 18 var ved pumpestasjonen nedenfor Brynsveien. I bakgrunnen ser vi Kolsåstoppen.

Halvannen kilometer på veier og turveier i åkerlandskapet var jo bare kos i det flotte været. Stolpepost 17 ligger ved noe som kalles "Griseryggen" - nedenfor boligområdet Økern.

Stolpepost 15 ved "Ulvestuen" - en av jordene ved Nordre Økern gård.

Det var kanskje en unødvendig omvei, men kartet viste ingen lovlig passasje fra Ulvestuveien over til turveien langs Isielva. Stolpepost 14 var like ved det nordre innslaget til Brennetunnellen (1100 meter av firefelts  E16).

Utsikt mot E16 retning Hønefoss.

Stolpepost 16 ved Fegata inn mot Søndre Berger gård leita jeg litt etter... litt inn fra Rykkinnveien. Men, stolpen var gjemt bak denne tekniske boksen ..

Stolpepost 1 "Hesten" ved Løkka sykehjem.

Stolpepost 2 "Skolejenter" ved boligområdet på Løkka. Da jeg krysset Paal Bergs vei litt overfor stolpeposten kom jeg i prat med en annen  stolpejeger, som var på vei til 2'ern, men som åpenbart hadde mer sans for turer i skogen enn i boligområdene. Sjøl synes jeg variasjon er gøy.

Stolpepost 13 i Martabakken like ved Speiderhytta... jeg kunne følge lysløypa nesten helt fram.

Stolpepost 12 litt lenger opp langs lysløypa, ved Busopjordet. Nå ventet 5 freske kilometer ( overraskende freske) i skikkelig kupert og steinete terreng.

Jeg startet med å kreke meg opp til stolpepost 28 ved "Kikut" - et fint utsiktspunkt i Eineåsen ovenfor Rykkinn. I dette området støtte jeg på en hel del turgåere denne ettermiddagen.

Neste stolpepost (29) var ved Busophola. Kartet var ikke særlig detaljert, så jeg måtte gjette meg til hvor jeg skulle klatre opp fra turstien til hula. (Nei, appen m/GPS bruker jeg ikke før jeg MÅ).

Oppe på platået fulgte jeg "Solfjellstuveien" som tidvis var veldig fin og lettløpt.

Stolperpost 30 på toppen ved Solfjellstua, 317 moh.


Utsikten var upåklagelig...

Det var greit å jogge videre til "Gutteåsen" med stolpepost 26, men nå fulgte dagens trøkk!

Ned mot den gamle vannkummen (oennfor Sjømennenes helseheim) var det brattere enn bratt og veldig mye løs stein. Bildet gir ikke rett inntrykk. 

Det var kanskje ikke mer enn 100-120 høydemeter ned til vannkummen, men det var altså bratt - og der har jeg min absolutt største svakhet etter hjerteoperasjonen.

Jeg kom ned til stolpen, som hadde vært mye lettere å ta nedenfra, men det passet dårlig med tanke på å lage en rundløype.

Vanndammen sett fra nedsiden, og så var det bare å klatre opp til Gutteåsen igjen.

Hallo... noen hjemme?

Stolpepost 25 ved "Kjærka" i Eineåsen. Jeg fant ikke noe som minnet om kirke, men det har kanskje noe å gjøre med terrengformasjonen sett fra Rykkinn (?) - slik som Kjærka i blant annet Gjerdrum og Hurdal.

Stolpepost 24 ved Gruvemya var plassert i skogen litt vekk fra myra på andre siden av turstien...
Her møtte jeg morsomt nok på Tone fra Gjerdrum - som også var på stolpejakt. Vi har en del kontakt på Facebook og utveksler en del stolpejaktinfo. Hun hadde også meldt inn de to manglende stolpene. Dagen etter ble hun også ferdig med alle Bærumstolpene, som nummer to totalt.

Gruvemya på andre siden av stien og litt vekk fra stolpen.

For å komme til St.Olaven måtte jeg også gjette litt hvor jeg skulle gå i steinrammelet for å finne stolpeposten. Også her var stolpen et stykke unna detaljen, litt ned i lia. St.Olaven fra Ringerike er en figur fra Bærumsagn, og en annen topp lenger vest heter Store Olaven. Postbeskrivelsen "St. Olav indikerer noe helt annet. ...og... gamle Olaven fant stolpen og kunne fortsette ned til foten av lia.

Stolpepost 22 var ved et steingjerde ovenfor Gommerud gård.

Så er det urbane omgivelser igjen. Stolpepost 9 "Fiskeren" var ved Belsetveien.

Stolpepost 8 "Klovnen" ved Stian Kristensens vei.

Stolpepost 3 "Tranen" var tegnet inn i skogen mellom Rykkinnhallen og Rykkinn skole, så jeg gresset rundt og lette en del minutter før jeg slukøret måtte sjekke appen på iPhonen. Det viste seg at stolpen var et helt annet sted, ved blokkene i Conrad Clausons vei 3-400 meter unna. 

Stolpepost 7 "Pingvinen" var enda en fin skulptur i boligområdet på Rykkinn. Nå er jeg ved Skytten (vei) like ved der jeg startet dagens tur.

Stolpepost 10 "Egget" var ved Belsetveien på andre siden av Paal Bergs vei.

Stolpepost 6 "Barna på benken" ved Blåbærstien var siste stopp på Rykkinnkartet. Derfra var det 100 meter til der jeg hadde parkert. 

Det ble et raskt trøyeskift før jeg kjørte videre. Jeg dyttet i meg litt mat mens jeg kjørte til Høvik og neste kartområde.
Høvikodden 8 stolpeposter

Jeg parkerte midt mellom Henie Onstad kunstsenter på Høvikodden og Det Norske Veritas. Bena var tunge og slitne, gnagsår på to av tærne var plagsomme fram til jeg fikk "gått meg inn", men det fine var at dette var en svært kort runde. Her ved Høvikodden og Veritasparken og langs Kyststien er det flott å gå rusleturer, anbefales!


Første stolpepost på runden var stolpe 50 "Vandmoderen"i parken midt i mot inngangen til kunstsenteret. 

Stolpeposten fra en annen vinkel med Henie Onstad kunstsenter i bakgrunnen. På vei til neste stolpe passerte jeg 5 meter fra den store terrassen til Bølgen og Moi. Der var det stappfullt av spisegjester i det fine kveldsværet.


Stolpepost 49 var ved kunstverket "Houses in fjords" med Solvikbukta i bakgrunnen

På toppen mellom kunstsenteret og sjøen var landemerket "Banan" - der var stolpepost 48 (se også toppbildet). For en bananiker som meg er jo dette vakkert! Denne banenen husker jeg fra barndommen da den var på taket av Banan-Matthiessens lager på Filipstad (1952-1994). Når denne ble avduket på Høvikodden i 2006 var det av selveste HM dronning Sonja.

Kyststein går rundt hele Høvikodden... 

Stolpepost 55 "Susse Fondeur Paris" var ved kyststien midt mellom Høvikodden og Varitasparken

...en herlig kveld ved fjorden...

Kyststien passerer hovedkontoret til Det Norske Veritas.

Stolpepost 54 "Norsk Selskap til skibbrudnes redning" foran Veritasbygget.

Redningsselskapets statue sett med fjorden i bakgrunnen.

Stolpepost 53 var av en eller annen grunn flyttet fra Veritasparken til veien inn mot DNV. 

Stolpepost 51 ved den store flotte solskulpturen ved innkjøringa til Høvikodden.

Stolpepost 52 "Ragnarok" var i skogen mellom kunbstsenteren og  Sonja Henies vei. Morsom sak...

I facebooktråden der jeg la ut link til dette blogginnlegget har Oddvar Røsten skrevet en morsom historie om Ragnarok som han var med på å klargjøre.
Fornebu 10 stolpeposter

Da har jeg kommet fram til den syvende og siste runden i Bærum. De nevnte tærne er vondere enn vonde, men ellers er fysikken forsåvidt OK - selv om jeg blir stiv av så mye start og stopp - og ikke minst i kjørepausene mellom kartområdene. Nå skal jeg på en runde der jeg er svært godt kjent, selv om Fornebulandet endrer seg raskt. Jeg lar meg fascinere av de flotte kontorbyggene, av boligbygginga og de enorme parkområdene - og det er gøy å løpe rundt omkring her, enten det er treningstur, gate-o-løp eller stolpejakt.


Jeg parkerte ved Sjøflyhavna Kro - der er jeg jo kjent etter en del Xerox-sammenkomster.

Stolpepost 62 "Knowing Doing Planet" er på "baksiden" av Statoils flotte kontorbygg, 150 meter fra sjøflyhavna.

Planeten fra en annen vinkel.

Stolpepost 59 "Knute" med Krogsveens hovedkontor i bakgrunnen.

Men, knuten hører hjemme på eiendommen til Acenture.

Stolpepost 60 "Alphabet Street" var ved hovedinngangen til Statoils bygg

Den fargerike skulpturen på kortere hold.

Stolpepost 61 "Vikinger" var i parken mellom Statoil og Telenors bygg.

Stolpepost 58 "Telenor stolpelandskap". Haha, klart det måtte være en stolpepost på torget her midt mellom stolpene og den enorme bygningsmassen til Telenor.

Stolpepost 57 "Lydskulptur" - som altså er ei vannrenne fra det gamle kontrolltårnet på Fornebu flyplass langs veien inn mot boligområdene som bygges ut gradvis. Det er mange år siden parken, turveiene og hovedveiene i området var ferdigbygd - fin, men ofte uvant rekkefølge i norsk sammenheng.

Bilderesultat for fornebulandet kart


Stolpepost 56 ved kjøpesenteret Fornebu S.

Stolpen sett gjennom logoskulpturen til Fornebu S.

Stolpepost 65 ved skulpturen "Spydkast" i Snarøyveien.

 
Stolpepost 64  på torget ved skolen, badet og barnehagen ved Hundsundet.

Da er jeg ved den 90. og siste stolpeposten i Bærum, ved Snarøya skole.

Stolpepost 63 "Bueskytteren"

Da er det kvelden, og bena er slitne, men jeg kom  i mål. Ved hotellet i bakgrunnen parkerte jeg også Xerox-karrieren sommeren 2013. Sammen med en del vinnere av en salgsincentives ankom jeg Xerox-kickoffen pr helikopter etter en sightsseeingtur fra Kjeller og hit til parkeringsplassen ved sjøflyhavna.

Mimrebilde fra helikopterturen.

Xeroxansatte ser helikopteret ankomme. Det har skjedd mye på disse tre årene, ikke bare på Fornebulandet.

2 kommentarer:

  1. Stolpe 8 og 9 er byttet om. Du ser på bildene at det er feil.

    SvarSlett
  2. hmmm, nei - det kan jeg ikke se. Jeg har dobbeltsjekket med koder og rekkefølge og ser på bakgrunnen at denne nok er som jeg har skrevet.

    SvarSlett