tirsdag 21. februar 2017

Vinter og vinter... lite av det i furuskauen ved Årnes

I går meldte jeg med på til KrsUltra - et 60 kilometer langt terrengultraløp (2000 høydemeter) utenfor Kristiansand 22. april - så da er det bare å komme seg ut i frisk luft og oppsøke litt mer relevant trening enn tredemølleløping og spinning. Med knær som kranglet før start (liker ikke kaldt vær) var det nesten så jeg droppet treningsturen før det startet.

Men, det ble tur; nesten en kvart KrsUltra, uten teknisk terreng og bare 150 høydemeter. Det er  utrolig fint å løpe i skogen her hjemme i Nes, så nå får kuldegrader være kuldegrader - det blir mye terrengløping framover. Det er en del is på turveiene, men i skogen og på små stier er det nesten ikke snø.

Vårlig ved Dragsjøhytta. Jeg husker det var like snøfattig  et par vintre på 90-tallet, da vi løp o-løp i skogen her hele vinteren.


Dagens tur i furuskauen vest for Dragsjøhytta var litt sånn oppdagelsestur. Nes Turlag har merket en ny løype i området som jeg ville se på. Det ble en del rot og løping litt hit og dit i terrenget, men til slutt hadde jeg kontroll på både den nye blåmerka løypa og også en annen nymerket løype i området mellom lysløypene i området.

Turen ble hårfint under 13 km på 1:39... helt ok joggefart i terrenget (7:35 min/km). I Kristiansand er makstiden 12 timer som gir en snittfart på 12 min/km - og det jeg tenker er at jeg bør kunne klare det på sub 10 timer (?) selv om det er mye kupering og en god del teknisk stiløping.

Det var ei issåle på lysløypa/turveiene fra Dragsjøhytta mot Fjellfoten og Årnes... så piggsko var greit i dag. Kommer det 10 cm snø kan man spenne på seg skia her.

Men i terrenget var det minimalt med snø.

Noen steder var også turveien snø- og isfri....

Gapahuken til Nes Turlag

Etter tynningshogsten var det kjørespor i alle retninger. 

Kjekt med blå merker der den nye løypa skal gå, men mange av merkene var mikroskopiske og vanskelig å se.

Herlig lettløpt skogsterreng. Litt is på stiene.

Den nye runden...


Jeg ble litt retningsvill... sånn kan det gå når man løper uten kart.


Blåløypa gikk forbi Løytnantbråten

Smal sti på mosegrodd skogsbunn.


Det blir nok flere turer i dette terrenget... eventuelt kombinert med runden rundt Dragsjøen.


Tilbake på lysløypa... der det var dårligst turforhold - på grunn av isen.

Og dagen etter var det plutselig vinter!
Det kom 10 cm snø i løpet av natta - ny rekord denne vinteren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar