onsdag 8. november 2017

Første joggetur som "pensjonist"

Glommastien fra Elvekongen-brygga på Årnes til badeplassen på Hennisand har blitt en favoritt-tur selv om jeg ikke har vært der siden 25. april. Det har vært 6 måneder der Stolpejakt har vært enerådende på treningsfronten. Nesten 2000 kilometer på stolpejakt (mest gåing, men mye kupert) har vært OK trening.

Denne uka var det tilbake til hverdagen med mer allsidig trening - og nå avslutter jeg også en nesten total bloggpause som har vart siden midten av juni. Så gjenstår det å se hvordan jeg skal klare å ta igjen nesten 50 stolpejaktblogger som er utestående...(?)

I dag benyttet jeg muligheten når jeg likevel var på Årnes, til å legge inn en joggetur langs Glomma mellom Årnes og Henni. 7 kilometer, mest jogg men også noe gåing, 47 minutter. Skrotten er forsåvidt samarbeidsvillig - men vi - skrotten og jeg - gruer oss til kuldegrader; da trekker vi innendørs på Spenst!

Halvparten er turvei - se toppbildet - og halvparten er sti. Jeg liker meg best på stien! Det var 7 grader, men litt trekk langs elva. Heldigvis lå Wallmans-lua i bilen.


Fint ved elva på tilbaketuren.Tilbake til hverdagen
For tre dager siden la jeg ut denne oppdateringen på facebook:
- Tilbake til hverdagen (på en søndag). Første tråkk på spinningsykkelen siden 24. mars! Må igjen prøve å klare mine "30 om dagen" (minutter trening) - hver dag!


Bildet som ledsaget fb-oppdateringen. Kjekt med selvutløser på 12 sek.

Allerede dagen etter ble det en ny 30 minutters spinningøkt, inkludert intervall 15x 30/30 i ganske moderat intensitet. Jeg var i alle fall i gang igjen...


67 år = "ekte" pensjonist?
Men, i går sprakk det. Det var en travel dag som inkluderte møter med Bislett Alliansen og deretter med klubbens arrangementskomité i forbindelse med Bislett 24-timers som nå bare er 17 dager unna.  Det var fine møter og siden det faktisk var min 67-årsdag fikk jeg blomster fra klubben - overrakt av Frants - i tillegg til at Marit hadde bakt kake, og dermed ble det enda hyggeligere. 

Når jeg kom hjem gikk det tre timer til å lese og takke for over 400 bursdagsgratulasjoner på facebook.

Jeg la også ut en oppdatering på facebook om gubbens "honnør-alder":
- Hva jeg tenker på?
- At jeg nå er 67 og det jeg trodde var en "ekte pensjonist"... men så enkelt er det ikke: 
- Definisjon på pensjonist (thefreedictionary.com):
"Person som ikke deltar i arbeidslivet lenger"
- Neivel, så er jeg ikke pensjonist da, men jeg har i alle fall kvalifisert meg til "Honnørbillett" når jeg reiser kollektivt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar