onsdag 14. mai 2014

ACE 1950 Study

Hjerte-thorax forskningsgruppe (CRG) ved Campus Ahus startet i 2013 en stor undersøkelse av alle personer født i 1950 bosatt i Akershus. I denne studien, ACE 1950 Study, vil gruppen karakterisere helsetilstanden i opptaksområdet og se på endringer i forekomst av sykelighet frem mot år 2050.

2050.... da er noen av oss 100 år :-)

Romerikes Blad skrev om dette 3.februar: Vil teste hele 1950-kullet - og 64-åringen som intervjues er min venn Aslak Wangen. Det er et enormt prosjekt der inntil fire tusen 64-åringer (2014) skal undersøkes, og to av dem er ekteparet Engen.

Slik ser hjertet ut på skjermen ved ultralydundersøkelse.

Vi hadde først time 27. januar - og to uker før det fylte vi begge ut spørreskjemaer elektronisk på nettet. I god tro skrev jeg at jeg overhodet ikke hadde - eller hadde hatt hjerteproblemer. Men... 28. januar ble jeg bypassoperert - og hadde ikke hjertesykdommen blitt oppdaget ved et legebesøk og test 21. januar, så ville den blitt oppdaget en uke senere. Dette er historie nå, i dag var vi klar for deltagelse i ACE 1950 Study.

Etter tre timer med diverse ultralydundersøkelse, EKG, lungetest, 18 (!!!) blodprøver og "IQ-test" var det hele over, og vi ble begge dimittert med sannsynligvis normale verdier, dvs ålrait for alderen. For meg var det en grei bekreftelse på at tilstanden er i ferd med å normalisere seg nå drøyt tre måneder etter operasjonen.

Et par daffe treningsdager - men fint med blomster


Det har ellers vært et par daffe dager, i alle fall treningsmessig. 45 minutter rask spasertur i går og 30 minutter på spinningsykkelen i dag. Det var derimot hyggelig å være med på innkjøp av blomster og planting her på Vormsund Brygge i kveld. Det blir fint her nå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar