søndag 1. juni 2014

Romerike50 i mål - trim også for meg

Jeg fikk også tildelt Hytteplanken 2013 for å ha fullført tre av de norske ultraøpene i fjor.
 
Kontroll av løypemerking ved daggry, gjenoppretting av nedrevet merking underveis i konkurransen, innhenting av all løypemerking på sen ettermiddag. Joda, det ble litt trim på gamle meg i dag også - og det gikk fra "ille" via "verre" til "bra".

Bena samarbeidet til slutt...
Torsdagens 4 timers topptur og gårsdagens tre timer med merking satt godt i skrotten. På morgenturen ble det like mye gåing som jogging da jeg sjekket løypemerkingen - bena var tunge og irritasjon rundt operasjonssåret (brystet) gjorde det litt ekkelt å løpe. Midt på dagen var bena totalt uinteressert i å samarbeide på en tur gjennom løpsområdet for å henge opp nye merkebånd. Men så...; på ettermiddagens innhenting av merkinga - sammen med Ottar - var bena plutselig helt greie igjen - ikke lette, men akseptabelt samarbeidsvillige. Det ble 26 km i dag - en grei dagsdose og halvparten av det jeg skulle løpt i Romerike50.

Jeg hadde startnummer 1, men valgte å konsentrere med om løpslederoppgaven. Et enkelt valg, jeg bestemte meg etter hjerteoperasjonen for å slutte å konkurrere på tid, og det løftet akter jeg å holde (tror jeg).

Romerike50
Det var en fin og ikke alt for varm dag... sol, en del vind - men tross alt 22 varmegrader utover dagen. 35 av de 42 påmeldte hentet startnummer og 29 av disse fullførte alle fem rundene, dvs 50 kilometer. Løypa fikk mye skryt, og selv med et veldig enkelt opplegg ble det tydeligvis en fin dag for alle. Det som irriterte litt var at vi tre ganger var utsatt for sabotasje av løypemerkinga ca 4 km ut i løypa. Det var også litt skuffende at en del av løperne løp feil til tross for den gode merkinga. Dette handler mest om konsentrasjon, og med et hundretalls retningsforandringer i stikryss ble det tydeligvis litt mye for enkelte.

Selv om jeg ikke løp, fikk jeg en flott dag sammen med mine medarrangerende klubbvenner - og løpere. Nå starter evalueringa av prøveløpet og planlegging av et større løp med flere distanser neste år. Reportasje fra løpet legger jeg ut på www.kondis.no/ultra i morgen.

Simen vant herreklassen.

Rita vant kvinneklassen.

Topp 3 herrer: Simen (1), Tor Idar(2), Terje (3).

Topp 3 kvinner: Louise (2), Rita (1), Monica (3).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar