fredag 13. juni 2014

Skogkarenes klubb - der jeg (pensjonisten) er junior!

Å kalle meg Gammel'n blir jo helt feil når jeg treffer gamle orienteringsvenner på treff i Skogkarenes Klubb (SKK) Romerike.

Snittalderen på de 19 som møtte på "blotplassen" ved Mønevann i Losby i går var 75 år! Tro likevel ikke at dette var et invalidetreff; snittform og kondisjon til disse karene overgår nok enhver tropp med rekrutter i det norske forsvaret.

Vi treffes minimum to ganger i året, på hovedmøtet som er "Høstblotet" i oktober, og på "Vårblotet i juni. Her kjenner alle hverandre, og det prates mer om orientering og veivalg enn om skrøpelig rygg og sviktende helse. Som "Løpsmester" i "Skogrådet" hadde jeg denne gangen lagt opp til en annerledes orienteringskonkurranse der antall poster, vanskelighetsgrad, tidsforbruk, aldersbonus og litt mer hadde betydning for poengberegningen. Det var akkurat så komplisert at ingen forsto noe særlig før etter målgang og etter at resultatene var lest opp.

Jeg var altså nest yngst av de 19 som møtte, slik er det å være fersk pensjonist i  en gjeng med spreke o-løpere. Man var visst ikke særlig gammel likevel... Derimot fikk jeg trimmet mer enn de andre. Jeg satte ut o-postene før treffet og tok dem inn etterpå. Sammen med turen til/fra parkeringa ved Losby Gods ble det ganske nøyaktig to timer trening.

Kanadagjess i forgrunnen og Skogkarer i bakgrunnen.

Arne Chr, Oddvar, Leif og Per Kåre var av de først frammøtte.

Kart og instruks er utdelt.
Skogkarene har 10 min til planlegging og deretter 30 min til postplukk.

Så forsvinner'em til skogs...

Leif kåserer om Losby's historie.
Mange av oss er Lørenskauinger og kunne supplere historiene.
 
Kartet med de femten postene.
Vi befant oss ved badeplassen vest for 1. post

Instruks og poengbergning

Resultatene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar