onsdag 2. desember 2015

Inspirert av intervalltrening

Nesten forunderlig - men like fullt helt sant; - Jeg synes det er morsomt med intervalltrening igjen. Det er mange år siden sist, da må jeg 7-8 år tilbake til tiden jeg regelmessig løp langintervall med Ragnar, IM og Stein Frode i Oslo.

Fra 2009 sleit jeg med hælplager og symfysitt (betennelse i bekkenområdet) - og stort sett alt av intervalltrening ble utført på spinningsykkel eller rulle. Det var kjedelig. Etter hjerteoperasjonen og opptrening på Feiringklinikken ble jeg anbefalt å løpe for eksempel 4x4 hver uke, men det har blitt mest kortintervaller og spinningsykkel inntil i høst.

Men, nå er jeg omsider i gang med skikkelig intervalltrening på mølle (Spenst Årnes).  Halvannet år med masse rusletrening etter hjerteoperasjonen har tross alt gjort kroppen bra - og forsøk på litt raskere løping har gradvis gått bedre. Det går ikke fort om jeg sammenligner meg med hvordan jeg løp for bare få år siden, men jeg opplever framgang og jeg føler en form for mestring ved å løpe intervaller i sub 5 min/km. De siste treningene har jeg løpt 3:30 i 4:55 min/km med 1:30 rask gang i pausene.

Det er litt saktere enn maratonfarten min for 10 år siden... men like fullt litt raskere enn å jogge. Når jeg avslutter økta med noen minutter 15/15 i 3:58 min/km føler jeg meg nesten oppglødd, og da snakker vi halvmaratonfart for 15-20 år siden. Litt rart å tenke på at snittfarten på halvmaraton i de beste løpene mine på 80-tallet lå rundt 3:35 min/km.

Uansett er det gøy å løpe litt fortere igjen, selv om det bare er på intervalltrening, og jeg har ikke presset meg mer enn at jeg ennå kan øke både fart og antall drag i månedene som kommer. Jeg merker jo også at jeg nå løper lettere igjen på langturer, så jeg nærmer meg en grei pensjonistfart...

Bildet øverst er en selfie fra siste helg da jeg var på strategikonferanse med styret og ansatte i Kondis - i Nannestad. Når vi kondisjonister møtes blir det selvsagt også avsatt tid til løping, og bildet er fra lørdags-tikilometeren min. Søndag kveld var det tenning av "juletreet" her på brygga, så når jeg ser opp fra skrivinga ser jeg rett ut på det eneste som i øyeblikket minner om vinter, julelysene i flaggstanga rett utenfor kontorvinduet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar