onsdag 23. desember 2015

Løpetur med full skravlekurv

Det har blitt en god del løpeturer sammen med Bjørn på de 10 årene siden vår  første løpetur sammen i 2005... garantert et tresifret antall turer bare vi to sammen - og like mange sammen med andre. Det er nesten uvirkelig å tenke på at det "bare" er 10 år siden vi løp vår første tur sammen, da vi begge løp for Løpsklubben 1814.

Det er ellers morsomt å tenke tilbake på alle diskusjonene og nesten-disputtene de første årene, ikke minst fordi vi har noe ulikt politisk ståsted - og at Bjørn er litt mer skikkelig enn den gamle rølpete ex-sjømannen. Nå er vi betydelig mer enige i det meste, så slik sett kunne det blitt kjedelig - men det blir det ikke på turene våre; det er vel omtrent som man forventer at det er i en syklubb (uten en tråd)... det kakles og mimres, små og store problemer løses - og det vanskeligste er å holde pusten til den andre har pratet ferdig.

Sessvoll-10'ern er permanent merket med skilt i klubbens farger.

Dagens tur ble selvsagt for kort til at vi fikk tømt skravlekurven!
Vi må nok snart avtale en ny løpetur sammen.
Det er fint å løpe sammen med mange andre på fellestreninger, men slike topersoners turer med 100% anledning til å lufte tanker og meninger er nok min favoritt-treningsform. Om det er i form av løping med Bjørn eller andre, eller gåturer med gamlesøster spiller ingen rolle.

 
Bjørn i lett jogg ned Bjørn-kneika...
Bakken er oppkalt etter Bjørn som vanligvis velger minimum av kupering, men her går løypa over en haug der man kunne løpt flatt rundt. Altså unødvendig motbakke, derfor kalt Bjørn-kneika.

Åtte dager til ChampagneUltra
Det er nå bare åtte dager til vi skal arrangere ChampagneUltra fra Sessvollmoen, fem runder i Sessvoll-10'ern - løypa jeg komponerte i fjor, og som i-off ved garnisjonen har fått merket permanent. Derfor var det naturlig å legge turen hit i dag - og som ventet var det mer vårlig enn vinterlig i løypa. Etter gårsdagens regnvær hadde det frosset til i natt, slik at det var en del ispartier underveis - men mest av alt var det vårlige forhold og veldig lett å løpe.

Det ble mye stopp og fram-/tilbakeløping slik at Bjørn fikk festet løypeforholdene til videokameraet han løp med - dermed ble det en lett løpetur i det fine terrenget, og også en bonusrunde på drøyt fire kilometer etterpå. Jeg tok også en liten oppvarmingsrunde før Bjørn kom, så da ble det 17 lette kilometer i terrenget i dag.

Bjørn redigerte dette fine videoinnslaget etter turen:Noen bilder fra turen:
Etter at 10'ern ble konstruert i fjor har den blitt flittig brukt og framstår nå som en glimrende løpe- og syklerunde. Kanskje jeg skal døpe den om til Olav-10'ern (?)

23. desember!!!!

Arenaområde for ChampagneUltra er her ved start-/målpunktet for alle de merkede rundene fra idrettsbygget på Sessvollmoen.

Treningsturer på Romerikssletta betyr mange og lettløpte stier og militære kjøreveier, men også hyppige overflygninger av fly på vei til og fra Gardermoen bare noen få kilometer unna.

Kortbeinte, nånei - ikke disse kara! Gaseller!

Takk for turen, Bjørn!
 
Bjørns bilde av meg etter turen. 

Treningsframgang
Ellers går treninga bra for tiden, med to ukentlige økter på Spenst Årnes; styrketrening og intervalltrening, og litt løping og sykling de øvrige dagene. Mindre mengde, men mer intensitet enn i sommer/høst. Jeg legger på mer belastning enn tidligere på styrketreninga og løper raskere på både korte og lange intervaller. For to dager siden løp jeg lett Ringsbyrunden her på Vormsund på under 1:07 (12 km)... så jeg er i fortsatt framgang etter hjerteoperasjonen i fjor. Men om det ender med at jeg likevel tar fram konkurranseskoa igjen er ikke avgjort.....

Tre bilder fra turen i Ringsbyrunden 21. desember:
Selfie fra Ringsbyrunden 21. desember

Vårlig motiv fra Ulveundvegen, tre dager til julaften!

Solnedgang på det som ble en veldig fin treningstur. Perset i runden med 4,5 min i forhold til forrige tur i april - uten å presse meg på noe vis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar