søndag 9. oktober 2016

Høst i Vormsund; på tur med Tone og Sita

5 kalde varmegrader, sol skjult av skyer og småtunge bein - det høres ikke ut til å være det beste utgangspunktet for en halvlang søndagstur. Men, med lua nedover øra og vanter på fingrene for første gang siden i våres og i godt selskap fra Tone (datter altså) og Sita (bikkja altså) ble det en fint tur til Nes Kirkeruiner.

Tone hadde ikke vært på Odden ved Ullershov tidligere, der kirkeruinene er et imponerende skue og der man lengst ut på odden kan stå med ett bein i Glomma og et annet i Vorma. Grusveien utover mot kirkeruinene er en flott tur i seg selv, med spesielt fine kuperte beitemarket på begge sider i et ravinelignende landskap. I motsetning til tett kratt som det er de fleste steder i utmarka, er det her åpent og fint takket være dyr på beite.

Hjemturen gikk via "golfbanerunden" - så turen ble 9,5 kilometer. Tidligere på dagen hadde jeg jogget gjennom løypa til Jessheim Vintermaraton (10,55 km) for å sjekke eventuelt behov for løypejusteringer. Det var nok likevel gårsdagens spinningsykkel-økt med stående tunge tråkk som var skylden i tunge ben på dagens tur.

Denne flotte furua i krysset E16-Ullershovvegen må jeg ta bilder av minst et par ganger i året...

Landskapet langs Ullershovveien ned mot Glomma, bak meg er Vorma.

Kirkeruinene er også et yndet fotoobjekt...
Neimen, der har vi jo presten og bikkja.

Enda en prest, selvsagt fra nyere tid. Det var vel ikke kvinnelige prester da denne kjerka var i bruk?

Tilbake ved E16 og dagens Nes Kirke.

Sita i den fine golfbanerunden.
Løypesjekk Jessheim Vintermaraton:

Løypa i Vintermaraton er en kvart maraton og løpes 4 ganger (maraton) eller to gangar (halvmaraton). På grunn av stadige endringer i gatebildet har løypa vært lagt om litt hvert år siden jeg første gang konstruerte løypa i 2012.

I år blir det ingen store endringer, men flere steder må likevel løypa justeres, slik at vi må få bestilt ny kontrollmåling, i år igjen - og 100% sikkert også til neste år.

Jessheim er en stor byggeplass...

Det bygges nytt over alt, byen vokser raskt.

Veiene er også i endring.

Midlertidige løsninger må brukes.


Det bygges - så her kommer vi ikke fram i år heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar