onsdag 5. oktober 2016

Treningsvakum, pensjonistpause og fulltid jobb

Er jeg daff og utbrent, eller mangler jeg motivasjon eller er jeg bare lat?

I forrige uke ble jeg ferdig med både 1000-posters prosjektet til Folk i Form til tusen (Sarpsborg 1000 år), og de siste av 2021 poster i Stolpejakten.com 2016.  Gjennom sommeren har det blitt 1 520 kilometer til fots med utallige tusen høydemeter, totalt 255 timer. Jeg er alene om å ha gjennomført begge de nevnte prosjekete med samtlige stolpeposter.

I denne perioden har det blitt lite annen trening, og jeg har selvsagt kommet helt ut av den fine treningsrytmen jeg hadde i vinter som inkluderte både en ukentlig intervalløkt og en ukentlig styrketrening.

Javel, da er det vel bare å starte opp igjen da? Joda, jeg har forsåvidt prøvd, men det har vært vanskelig å motivere seg for daglig trening uten en gulrot i andre enden - og akkurat nå har jeg ingen slik gulrot å trene mot. Det er heller ikke så viktig, jeg tar ting mer på sparket nå enn før hjerteoperasjonen i 2014. Men... det føles litt tomt uten denne gulroten - så jeg må vel finne på noe.

Avslutninga på stolpejaktsesongen falt også sammen med fulltids engasjement som nettredaktør i kondis.no. Med redaktøren sykmeldt måtte jeg overta for snart tre uker siden, og det innebærer 100%+ arbeid med de andre oppgavene jeg har for Kondis i tillegg. Så har jeg jo klubben og Sameiet og litt annet å stelle med også... jaja, det er definitivt pause i pensjonisttilværelsen.

Jeg har trent litt, faktisk 6 av de siste 8 dagene, men ikke mye omfattende eller intensivt. En fin tur i Sessvoll-10'ern med Kent forrige onsdag og innhenting av tur.-o-poster på Brårud i går har vært de fineste treningene. Det har også blitt et par lette intervalløkter på spinningsykkelen her hjemme.

Jeg føler meg hverken daff eller lat, jeg har vel bare gitt jobbinga litt for høy prioritet de siste ukene. Det trengs åpenbart et mål å trene mot... det skal jeg vel snart få fixet!

Kent Hertaas i "Bjørnkneika" på treningsturen vår forrige uke.

En av 10 tur-o-poster som jeg hentet inn i går - i Brårud-terrenget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar