mandag 30. januar 2017

Jeg kan jo løpe, så hva så?

Det er en drøy uke siden jeg fikk en sannsynlig diagnose på den vonde skulderen min; "Frozen shoulder". I morgen tidlig faller dommen; jeg skal til en manuellterapeut på Bryn i Oslo som er spesialist på dette, og som forhåpentligvis med ultralyd finner sikker årsak til smertene og får satt en effektiv kortison-injeksjon. Det blir spennende. Det er litt håpløst med en slik filleskade som gir så mange hverdagslige konsekvenser.

En av konsekvensene var at jeg på helgens jobbseminar (Kondis) på Pellestova måtte gå- og jogge langs veien i stedet for å ta del i det fantastiske skiterrenget. Det var utenkelig å bruke venstre armen til skigåing, men jeg vurderte å gå på ski med én stav.... jeg angrer litt for at jeg ikke forsøkte, siden det var mulig å skøyte i de flotte løypetraséene fra Pellestova mot Nordseter og Sjusjøen.Men, ingen krise så lenge jeg kan løpe! Det var bare det at på Pellestova var den eneste løpbare veien bakkene nedover mot Øyer - og i hytteområdene ved Hafjell. Fredag før seminaret startet jogget jeg 7 kilometer og 550 høydemeter nedover før jeg tok fatt på forsøksvis rask gange i de bratte bakkene tilbake. Det var ikke veldig spennende, og det ga ingen godfølelse selv om været var flott.Utforløpinga med piggsko på isunderlag hadde vært slem mot skinnleggene, så lørdag ble det bare en liten 5 kilometers rask gåtur i hytteområdene ved Hafjelltoppen. Søndag "måtte" vi tidlig hjem for å rekke håndballfinale på TV, så det ble en veldig amputert treningshelg i forhold til det jeg hadde tenkt meg. 30 minutter på spinningykkelen endret ikke mye på det.

Tilbake etter fredagens tur...

Tåka lå nede i dalen, men i høyden var det strålende vær og -6C.

Nå bygges det åpenbart færre hytter og flere leiligheter også i fjellet...

Hverdagen igjen.

Mandag og hverdag igjen - og vintertreningen med annenhver dag "hurtigløpig" og spinning fortsetter. Slik blir det i hovedtrekk til det blir varmere i været.

Det var godt å løpe litt fortere enn joggefart igjen på kveldens trening på Spenst. Det ble 9 kilometer på mølla inkludert  4x 3:00/2:00 progressivt (5:27-4:48 min/km)  og 10x 60/60 progressivt (4:37 - 4:03 min/km). Det var forresten årets 30. treningsøkt på like mange dager.

2 kommentarer:

  1. Mine tanker er med deg, og det er meget inspirerende å følge med på dine aktiviteter ... "Gammel'n" ... der du er et meget stort forbilde for meg ... "Stoneman" ... vikingonasheed@hotmail.com ... "Vikingo Nasheed"

    SvarSlett
  2. Takk for det "Stoneman". Vi kan alle la oss inspirere av eldre løpere og av yngre løpere, alle har noe som andre kan ha glede av. Optimisme er forøvrig en overordnet vikktig egenskap, og der har jo vi noe til felles. Lykke til med opptrening tilbake til ultraløp - hadde vært fint å se deg i løypa igjen.

    SvarSlett