mandag 16. juli 2018

Turprosjekt 2019: Alle blåmerkede turløyper i Nes, 600 km (?) på tur


Nes Kommune har med hjelp fra mange frivillige registrert og merket om lag 450 kilometer med blåmerket sti de to siste årene. Dette er nå gitt ut som et flott turkart i målestokk 1:40.000, og enda bedre; kartet er også tilgjengelig digitalt - der man kan printe ut utsnitt etter eget ønske.

Jeg har vært på mange treningsturer spesielt nord i kommunen, men også øst for Glomma. Likevel er det nok minst 50% av turløypene jeg aldri har vært på. Det skal jeg gjøre noe med til neste år!

Da er planen å gå/jogge hver eneste kilometer av disse blåmerkede stiene, og selv om jeg grovmålt kom til at de oppgitte 450 kilometerne med sti stemte bra, vil turene med adkomst og mye dobbeltdekning bli betydelig lengre. Jeg vil gjette på at jeg må gå og jogge minst 600 kilometer for å komme over alt. Det blir nok en miks av ganske korte turer og oppover til en del ultralange turer der det er mest hensiktsmessig. Turene skal selvsagt dokumenteres med bilder og GPS-spor, og jeg vil nok velge meg mest godværsdager.

Oi, dette gleder jeg meg masse til. Jeg fikk lyst til å gjøre dette allerede i år, men for mye av sesongen er allerede planlagt med andre ting. Men, hva er vel bedre enn å ha noe å glede seg til i ikke alt for lang framtid...

Utdrag fra kartet, øst for Årnes, der jeg har vært lite på tur bortsett fra Langvannet rundt noen ganger.



Kommunen skriver på sine hjemmesider:
Nytt turkart for Nes
Turkartet inneholder ca. 450 km blåmerkede stier for sommerbruk og ca. 450 km røde løyper for skigåing.

Flere titalls frivillige har gått opp stier og løyper for å få til dette kartet. Det er også frivillige som på dugnad setter opp skilt og tavler for at det skal bli lett for alle å finne fram i Nes-naturen.

Detaljerte kart med beskrivelser av turmuligheter med severdigheter og andre opplysninger kan du også finne digitalt. Dette kartet lager du selv utsnitt i og du kan skrive det ut eller laste det ned på mobil.
TURKART NES KOMMUNE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar