fredag 10. oktober 2014

Neste ultrautfordring; Fresk i Særp...

Bildet: Til sammen 1000 stolpeposter skal settes ut i Sarpsborg i årene 2013-2016 - altså fram til byens 1000-årsjubileum.
 
Årets morsomste treningsnyhet har vært "Stolpepostene" jeg har jaktet på i Gjøvik, Hamar, Toten (Skreia, Lena, Raufoss) og i Gjerdrum. Lett urbanorientering med mange poster og høy seightseeingfaktor. På fire turer har det blitt 113 kilometer og 225 poster, lange fine turer, men ikke ultralangt.

De to neste - og årets siste turer av kategorien "Stolpeposter" - blir derimot både ultralange og ekstra tidkrevende - og med et større usikkerhetsmoment med tanke på å finne fram. Det er snakk om to turer i Sarpsborg, på to ulike bynære kart, med 100 stolpeposter på hvert kart, nærmere 50 kilometer - og langt fra bare urbanorientering. Langt over halvparten av postene ligger i terreng - og selv om det er bynært er det lett å somle bort tid på bomming i så detaljrikt terreng som det her er snakk om. Mye "klatring" opp og ned høyderygger blir det også.

På dette kartet sør og vest for motorvegen ligger nesten alle postene i terreng, men veldig bynært likevel. På det andre kartet nord og øst for motovei er halvparten by-/boligområder og halvparten sammenhengende terreng.

Begge rundene kan jeg i beste fall klare på ca 8 timer, men det realistiske er nok nærmere 10 timer. Med korte høstdager blir det da ikke mer enn tiden og veien fra soloppgang til solnedgang. Den siste av turene kan jeg eventuelt  starte med et par timer i sentrale Sarpsborg før det blir lyst.

Link til kartene:
Hovedkart 1 2014
Hovedkart 2 2014

Originalkartene er i målestokk 1:15000 og 1:10000. Jeg har forstørret/kopiert/limt sammen begge til to enorme kartflak i målestokk 1:7500. Deretter er rekkefølgen planlagt og mest aktuelle løperute tegnet inn.... alt i alt en lang dags jobb.

Jeg har også kartene og alle postene på en egen app på iphone'n, men det blir for tungvint å bruke denne hele tiden. Det er derimot bra backup dersom jeg må forstørre kartet for å se detaljer bedre.

Det hadde vært artig å ha med noen på en eller begge turene, men den mest aktuelle kandidaten har ikke anledning i den aktuelle perioden. Første tur er planlagt til neste uke, torsdag 16. oktober eller fredag/søndag samme uke. Jeg planlegger for en alenetur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar