tirsdag 28. juni 2016

Romeriksåsen på langs - før, under og etter

Søndag 26. juni arrangerte Romerike Ultraløperklubb det 50 km lange terrengultraløpet "Romeriksåsen på langs" for andre gang. Det ble en fin løpsfest for de 102 deltagerne. Jeg er sikkert ikke objektiv i bedømmingen av arrangementet, men tilbakemeldingene har vært entydig positive.

Hele uka før løpet gikk det meste av tiden med til ulike forberedelser. Skaden jeg fikk i høyre albu 14. juni hemmet meg en god del, så jeg fikk jo likevel ikke trent i denne perioden. Det ble mye venstrehåndsjobbing, bokstavelig talt.


50 kilometer og 12 timer løypemerking på fredag
Jeg hadde avtale med Sølvi i klubben om å hjelpe meg med merking av hele løypa fredag før løpet. I verste fall fikk jeg ikke løftet armen nok til å stifte opp merkeskilt, og hadde sikret meg hjelp. Men, jeg ble tilstrekkelig bra i armen akkurat i tide til fredagsturen, slik at jeg kunne bidra med mer enn å bære sekken og vise vei. Det ble en solid 12-timers økt i skogen - 15 timer med all kjøring i tillegg.

Her er Sølvi ved Råbjørnhytta etter ca  9 km av fredagens tur.


Værprognosene var like tvilsomme som formen min, men egentlig gikk det greit med både været og med gammeln. Vi fikk noen timer duskregn underveis, men det var fin temperatur. Sjøl hadde jeg knapt beveget meg siden tryningsen to uker tidligere, men jeg fikk en helt problemfri og lett tur.

Det var utrolig fint å være sammen med noen på denne turen. Det går ikke så mye fortere å være to, men det er kjekt med selskap og bra å være to på en del vurderinger. Dessuten veide de 600 merkeskiltene i tynn plast ganske mye - så det var kjekt å lure litt av det over i sekken til Sølvi. Innen vi var framme ved Veståsen skole var 580 skilt stiftet opp på turen fra Bruvoll (Grua), og to dager senere hørte vi bare om en eneste løper som løp feil (og det skyldes ikke merkinga).

Premien vår var at vi fikk godskrevet turen som "fullført" ultraløp.... (arrangørløp).

Regnjakka måtte på noen timer, her er Sølvi ved broa over Smalgjermenningen - etter drøyt 40 km.
 
Ett av 580 merkeskilt..
 

Lang dag med forberedelser lørdag 
Jeg hadde av en eller annen merkelig grunn ikke "kalt inn" noen av mannskapene til klargjøring av arena dagen før løpet, men da hadde jeg mer enn middels flaks. Marit kom på ettermiddagen for å klargjøre på kjøkkenet, og hjalp meg med masse annet. Leif skulle møte Anita som alene løp arrangørløpet, og bidro også med hjelp... og dermed kom jeg i mål med forberedelsene.

Det mest krevende var henting av drikkebordene vi låner på Eidsvoll. De er store og tunge og lite egnet for enhåndshåndtering, men det er utrolig hva som går bare man er sta nok - så drikkebordene kom på henger'n og etter hvert satt fram på drikkestasjonene.

Tre av de flinke mannskapene: Ragnhild, Louise og Marit.
 
Løperservering etter målgang; varm mat, vafler, drikke ++
 
Her er Sølvi og jeg løpsdagen...


Løpsdag med 102 deltagere og 17 mannskaper
Opp klokka 5 og av sted til arena for siste forberedelser... hjem klokka 23 etter et vellykket arrangement. Det er jaggu en luksustilværelse å være løpsleder med så flinke og selvgående fuksjonærer - og på et ultraløp er det snakk om mange timers jobb. Vi kunne godt klart oss uten regnet som kom midt på dagen, men arenaen fungerer fint uansett vær.

På løpets hjemmeside kan du lese masse om arrangementet: Romeriksåsen på langs

De tre siste døgnene ble det ikke mange timer søvn, men det gikk helt greit. Man tåler mer når alt er vellykket, og jeg fikk jo til og med en 50 kilometers treningstur.

Andreas med spenstig målgang, kommentert av meg som speaker.
 
De tre raskeste gutta: Jon, Truls og Simen.

De tre raskeste jentene: Ninette, Guro og Linda.
 
Line kunne ikke være dårligere enn Andreas....

Så glade var Lise og Anita på hverandres vegne.

Medaljens forside, baksiden er også fin!
 

Makaso var siste løper i mål. Her blir han og sluttløpet Henning traktert som vinnere etter målgang. Alle som fullfører er slikt løp er vinnere!


Etterarbeid
De fleste er nok klar over at det er en god del arbeid som må gjøres i forkant av et løpsarrangement, men jamen er det ting å ta seg av etterpå også... Nå er jeg litt "uheldig" ved at jeg på egne løp har tre hatter; løpsleder, kondis.no-reporter og klubbens webmaster. Det ble utrolig mange timer de neste tre dagene med bilderedigering og utlegging av reportasjer, med takkebrev og info til deltagere og mannskaper, tilbakelevering av utstyr i både Eidsvoll og Fredrikstad (!) og en del annet småplukk.

Det er verdt jobben når man ser fornøyde deltagere, når man kan omgås så mange av klubbens medlemmer (ca 40 funksjonærer og deltagere totalt), og når man kan se tilbake på de siste 10-12 dagen og innse at man har gjort sitt aller beste for denne gangen. Planlegging av neste års løp har begynt!

På løpets hjemmeside kan du lese masse om arrangementet: Romeriksåsen på langs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar