tirsdag 2. januar 2018

Runstreak ga motivasjon til mosjons-streak


Runstreak
I disse nyttårsforsett-tider er "runstreak" - altså løping hver dag - en populær utfordring mange gir seg selv. Dette er blitt spesielt populært i USA, og greia består i å løpe minst 1 mile (1,6 km) hver dag så lenge man klarer.

Jeg leste for en tid siden om Ron Hill - trippel olympisk mester - som i februar 2017 hadde sin første dag uten trening (minimum 1 mile løping) på 52 år og 39 dager. Det er kanskje en rekord som aldri blir slått - og selv om jeg nå har løpt i over 40 år har jeg 322 treningsdager som "pers". Det vanlige var ca 300 årlige treningsdager, med +/- 2500 km løping og altså et snitt på ca 7 km løping hver av årets 365 dager - og annen trening i tillegg.

Mosjons-streak
I 2017 var det mindre løping, men masse rask gange - totalt 2895 km til fots fordelt på 186 dager (av 239 dager med mosjon). Faktisk startet jeg året med 90 sammenhengende treningsdager, men det var ingen "runstrek" all den tid det også omfattet dager med annen trening.

Nå har jeg startet på en ny streak, en mosjonsstreak; det går ut på flest mulig sammenhengende dager med mosjon - minimum 30 minutter. Jeg startet opp 11. desember og dagens intervalløkt på Spenst Årnes var den 23. mosjonsdagen. Men, det er først nå jeg har gitt dette et navn - ikke runstreak, men mosjons-streak!

Mål: minimum 6 måneders mosjons-streak
Som gammel løper liker jeg ikke å kalle turer med bare gang for trening - selv om jeg går fort, derfor "mosjons-strek og ikke trenings-streak. Uten å finlese treningsdagbøkene vet jeg ikke hva persen er, men det er neppe mer enn 3-4 måneder uten en hviledag. Nå får jeg i første omgang prøve å klare 6 måneder... da gjelder det bare å få mosjonert også de neste 160 dagene!

Toppbildet er fra en av sykkeløktene i min pågående mosjons-streak, og nedenfor er jeg etter fullført nyttårsløp i Oslo nyttårsaften, på streakens 21. dag. Der var jeg sluttløper - og oppgaven var å holde meg bak den siste av løperne med startnummer - pluss å ta inn merkebånd.


Selfie foran Kondis' selfievegg etter at sluttløperoppgaven i Kondis' nyttårsløp var utført. 5 km gang/jogg på 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar