søndag 21. desember 2014

Kollektiv amatør

Ta toget - ta bussen - reis kollektivt!
Joda, det hender jeg prøver - og det hender jeg kommer dit jeg skal uten problemer av noe slag.

TIMEkspressen fra Vormsund til Økern gikk lett - der var det jo bare å stige om bord og betale med cash. Fire minutter fra bussterminalen på Økern til T-banestasjonen samme sted var også grei skuring dersom bussen var i rute. Det var den nesten... bare nesten, men det gjorde egentlig ikke så mye. Da rakk gammeln innom toalettet på Økernsenteret - og også finne ut at T-banelinje 5 var tingen videre mot Hovseter. Jeg fant også ut av billettautomaten... men aner jo ikke noe om soner og valgte sone 1 som var billigst (antagelig riktig også). Ikke tror jeg at slike billettkjøp er lett for gamle ikke-pc-vante mennesker, men jeg er jo pc-vant... Det er jo ikke lov å gå på T-banen uten billett og ingen konduktør å kjøpe billett av, så her må det læres!

Jeg kom til Hovseter, og på hjemreisen sammen med mer reisevante venner forsto jeg at jeg ikke hadde aktivert billetten på T-banen (kunne blitt en stygg bot). Det fulgte også med en plastbillett i kredittkortstørrelse, men den så ikke jeg da jeg plukket ut kvitteringen i tro om at nå var alt i orden. Toget fra Oslo S til Årnes - med billettkjøp i en helt annen type automat på Oslo S gikk også greit.... og en telefon til junior sparte meg for drosje fra Årnes hjem til Vormsund - så det gikk definitivt greit (og bra var det, for på Årnes var det ingen drosjer å se).

Jeg blir like imponert hver gang (det er ikke ofte) jeg  kommer på Oslo S og ser denne tavla som er mye bedre enn flyavgangstavlene på Gardermoen.

Men....samlet reisetid på nesten fire timer (+ gangtid) og 240,- kroner er mye for 2x58 kilometer. For pendlere og andre med månedskort er dette selvsagt annerledes, men fristelsen til å reise kollektivt på enkeltbillett ble ikke styrket når tidsforbruket også er mye mer enn dobbelt av bilkjøring. Jeg vil nok forbli en kollektiv amatør, og innen jeg reiser neste gang har det sikkert kommet nye automater med ny funksjonalitet. Noe var likevel positivt: Jeg fikk lest avisa mens jeg reiste og jeg kunne ta et par øl i hyggelig selskap... så da så!

Einar 50

Hvorfor jeg reiste kollektivt? En del ultraløpervenner skulle ha et lite "surprise party" for Einar som fylte 50 år 2. desember. Det skjedde hjemme hos kjæresten Marianne på Hovseter.

Einar og Marianne, han har fått klubbjakke i presang som straks skal pakkes opp.

Her skal jeg dele ut HYTTEPLANken til Einar, en utmerkelse til de som har fullførte minst tre norske ultraløp i samme sesong. Dermed kunne jeg representere både meg selv, klubben og ultraløpsutvalget på samme tid.

Gratulerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar