onsdag 11. mars 2015

Med'n Gunnar på mo'n - Nordbymoen

Det er alltid hyggelig å være på treningstur med Gunnar, og med tilnavnet "Trailrunner" er det vel ingen overraskelse at tur med Gunnar betyr løping i terrenget, uansett forhold.

Våren har fått overtaket i åpne områder, men kommer man inn i skogen er det både snø og is igjen, og brodder var en selvfølgelig del av utrustningen på dagens tur på Nordbymoen øst for Jessheim. Vi fulgte mest skiløyper, der det varierte fra stålis til barmark til tvilsomme snøbroer. Gunnar brukte noen kjettinglignende brodder som heter "Kahtoola Microspikes", mens jeg debuterte med helt nye løpebrodder kjøpt på den lokale Life-butikken. Det ga 2-0 til meg i uønsket adferd.

Gunnars Kahtoola Microspikes.... ikke tråkk på tærne mine sier jeg!

Et sted der løypa krysset et jorde traff jeg blink på ei isbro (ikke lenger bro) over en liten bekk, og sto med vann til knærne og isen gnagende mot leggene. På de mest ujevne ispartiene var Gunnars kjettinger helt overlegne mine små spikes. Mot slutten av turen traff jeg nok en isbro som sviktet; jeg stupte framover som en kloning mellom Rune Velta og ei skremt kråke - og landet brutalt på isen med småskrubb på håndledd, albue og kne - men egentlig i grei shape bortsett fra litt såret stolthet.

En liten hvil i skogkanten der våren hadde et klart overtak.
 
Her er vi - og dit skal vi, sier Gunnar!
 
I går løp jeg 12 km alene på veger i Vormsunddistriktet i vårværet, det var en fin tur det også. Men å løpe i skogen - og attpåtil sammen med en god venn - scorer definitivt høyere - og når det også i dag var flott vårvær og 7 varmegrader ble det en strålende 11 kilometers tur på Nordbymoen inkludert svinger opp i Brennifjellet og Holmsfjellet. ... eller kanskje jeg skulle si "knasende" fin tur, siden isunderlaget ga betydelig lyd fra seg i møtet med broddene.


Drømmen om ultraløp i 2015
Hvor står jeg så i forhold til drømmen om å fullføre noen ultraløp i 2015? Egentlig bra tror jeg. Farten er ikke stor, men mer enn bra nok til oppgitte makstider i ultraløp. I rolig fart og med mye is og sommel ble det 7:30/km i dag - mens makstid i de fleste ultraløpene ligger rundt 10 min/km. Det jeg trenger nå er å komme i gang med langturer igjen, det har ikke fristet i kaldt vintervær.... men nå har vel våren og plussgradene kommet for å bli?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar