tirsdag 21. mars 2017

Puhh og æsj, Hoka var bedre for hælen

Jeg kan likevel ikke bruke vond hæl som unnskyldning for å feige ut før start i KrsUltra, æsj også... Men, fint at den vonde hælen etter søndagsturen i nulldroppskoene til Altra likte seg bedre i Hoka-skoene. Noen liker mora og noen liker dattera, slik er det også med løpesko.

På bildet er Challenge-skoen til Hoka, men de er nedslitt og degradert til spasersko, så i dag brukte jeg Hoka Stinson Lite - men jaggu er ikke de og Hoka Huaka-skoene også nedslitt med såler som definitivt ikke hadde kommet gjennom EU-kontrollen.

Litt synd dette med Altraskoene, siden Altra er klubbens sponsor. Men nulldroppsko passer åpenbart ikke for meg - selv om det er drømmeskoen for svært mange andre.

Dermed har litt av dagen gått med til å sette meg bedre inn i løypa til KrsUltra, og å laste ned GPS-fil både til Garmin Connect på iphone og til Garminklokka mi (920XT). At førstkommende helgs ikke-sportslige guttetur til Trysil måtte utsettes passet meg også bra. Jeg trenger flere kilometer i bena før KrsUltra 22. april - og hva det blir til av løping på Marokko-ferien 28.3.-11.4. er jeg mer enn usikker på.

Labbene fikk to hviledager (med litt spinningsykling) etter lørdagsturen rundt Jeløya, og på dagens treningstur var det overordnet viktigste å finne ut om hælskaden (2009-2013) var på full fart tilbake - men med Hokaskoene kjentes det OK ut både i terreng og på vei. Jeg kjenner litt murring i hælen når jeg løper i lettere sko på mølle, men håper å holde det i sjakk!

I dag ble det drøye 10 kilometer, mest i terreng med litt for mye is på sko med glatt såle, men jeg fikk jo en treningstur. Jeg har så langt trent hver dag i år, men det er et stykke unna "Jorden Rundt på 80 dager" - faktisk bare 448 kilometer til fots og 456 km på sykkel.

Sist uke ble det 70 km til fots, det er årsbeste etter at jeg for noen uker siden "trappet opp" til 50 km/uke. Jeg prøver å få lagt inn noe lignende denne uka, og første uka etter Marokko-ferien (i påsken altså).

Våren og snøsmelting betyr også litt overvann.... men heller vann enn is på løpeturene.


I Arnestadskogen var det noenlunde løpbart selv om det halve runden var en del is. Med glatte nedslitte sko i stedet for piggsko ble det en del balansering pg kantløping på de tre rundene i skogen.

Her var det bedre.... 

På turveien langs golfbanen ned mot Vormsund er det perfekte løpsforhold.

Ultragutter på tur til Vikersund

Med tunge ben etter Jeløyaturen dagen før passet det bra med guttetur til Vikersund dagen etter. Sammen med ultraløpergutta Erik Nossum (skadet) og Bjørn Hytjanstorp var jeg på avslutningen av Raw Air og det individuelle skiflyvingsrennet i Vikersundbakken. Denne dagen var presang fra Erik og meg til Bjørn som fylte 50 år i november.

Vi hadde fine sitteplasser og god utsikt til alt som skjedde. Deilig å slippe å stå, det er jo nesten mer slitsomt enn å løpe.  Det var 6 varmegrader og lite vind - bra for oss publikummere.

Det var masse folk på rennet i mammutbakken. Neste dag sjekket jeg sportssidene i VG, der det var tre sider om hopp; 2,75 side om tidligere hoppstjerne Bjørn Einar Romøren som hadde kjørt i fylla på vei til bakken, 0,23 side om en norsk hopptrener, og en minitabell (0,02 side) med topp 5 i rennet og i Raw Air sammenlagt. Det sto ingen ting - INGEN TING - om hopprennet på de tre sidene som vel i utgangspunktet var satt av til skiflyvningsreportasje. Slik er vår tabloide mediaverden! En hoppleder som har kjørt med promille var helgens desidert største oppslag i VG-sporten!!!

4 kommentarer:

 1. Hei igjen.

  Det er ikke sikkert du tillater at jeg legger ut mitt forsøk på blogg her, men hvis ok så har jeg skrevet litt om HOKA.

  https://trondtri.com/2017/03/13/valg-av-lopesko/

  SvarSlett
 2. Hei Trond
  Det er helt OK med den linken. Jeg har lignende erfaringer som deg med Hoka - har vel hatt 10-12 par siden skoene var helt nye i Norge. De reddet på en måte løpinga mi... spesielt veiløpinga. Har ennå ikke testet dem på mølle, og i terreng supplerer jeg en del med Salomon Speedcross og Spikecross.

  Men, dette med løpesko og hva vi liker og tåler og trenger er veldig subjektivt - så når jeg nevner sko er det basert på mine erfaringer uten at jeg anbefaler noe spesielt til andre. Men, akkurat Hoka har jeg nok skrytt litt ekstra av, de utgjorde en stor forskjell i forhold til andre sko på den tiden de kom.

  SvarSlett
 3. Hei hei.

  Den e grei vettu. Er ikke enkelt dette med sko, dukker jo stadig opp mye varianter. En ting er ihvertfall sikkert og det er at nye sko fra årets modeller er alt for dyre.

  Fortsett med den fine bloggen din :).

  SvarSlett
 4. Ja, sko er dyrt. Jeg handler mest på nett - ofte fjorårets modell til nedsatt pris.

  SvarSlett