onsdag 2. juli 2014

Nå blir "løypa mi" permanent merket

I fjor høst konstruerte jeg en kontrollmålt 10 kilometer lang terrengløype ved Sessvollmoen. Løypa skulle gå helst bare i terreng, være lettløpt men likevel ha litt kupering, og den skulle kontrollmåles til nøyaktig 10,0 km (eller et par meter ekstra). Gjennom høsten og vinteren ble det mange testløpinger i løypa, og mange løpevenner var også med på fellesturer på 1-2-3 runder i 10'ern.

Foranledningen var at vi i Romerike Ultraløperklubb skulle arrangere et ultraløp på 50+100+200 kilometer denne våren. Nå måtte årets arrangement amputeres til et prøveløp på 50 kilometer 31. mai, men løypa fikk vi testet skikkelig til "bestått": Romerike50 i mål - trim også for meg 

Sessvollmoen Garnisjon med i-off Bredesen i spissen har hele tiden vært veldig positive til arrangementet - og til den nye løypa. Det er jo allerede flott merkede treningsløyper på 3 km, 5 km, 5,45 km og 8 km fra idrettsbygget på Sessvollmoen. - Med denne nye løypa har leiren fått en av de flotteste anleggene med merkede turløyper i Norge, sier Bredesen, og det er jeg jaggu enig i. Det er militært område, men løypene er til enhver til åpen for alle - og altså bra merket i alle kryss og for hver kilometer.

I-off Bredesen foran de klargjorte skiltene ved idrettsbygget.


Snart blir 4 løyper økt til 5 løyper, merkinga skal ut denne uka.

I går syklet jeg gjennom løypa sammen med Bredesen - på forsvarets terrengsykler - for å ta en endelig avsjekk på løypetraseen. Enda så flatt det er, virker løypa veldig variert på grunn av alle retningsforandringene og ulikt underlag. Selv om det aller meste er terreng (noe militære kjøreveger) er det problemfritt å sykle. Her er det nesten kjemisk renset for steiner og røtter... et utrolig fint løpsunderlag.

Nå skal løypa merkes med allerede klargjorte skilt i ultraløperklubbens farger, gult og sort !! Jeg gleder meg allerede til å arrangere et uhøytidelig åpningsløp her litt senere i sommer, til mange treningsturer og til kommende konkurranser på ultradistanse.

Typisk Sessvollterreng
 
Løypa er altså nøyaktig 10 kilometer, det er god plass til parkering ved start, det er tilrettelagt badeplass ved Aurtjernet og halve løype går gjennom vernede områder.

4 kommentarer:

  1. Så gøy! Det er virkelig en flott løype, veldig god å løpe i.
    Jeg løp meg litt vill underveis, da jeg prøveløp den før 50 km startet. Skal definitiv løpe denne traseen flere ganger :)



    SvarSlett
  2. Så fint Tone Yvonne. Vi kommer også til å arrangere flere fellestreninger i løypa utover høsten og vinteren (satser på å holde den åpen hele vinter'n!

    SvarSlett
  3. Tusen takk for innsatsen! Den løypa ser kanonbra ut. Jeg løper masse i det område og gleder meg til å teste den ut. Mvh Jann Post

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var hyggelig, Jann. Har sett deg i terrenget fra Råholt og sørover noen ganger. Nå får du ei fin testløype!

      Slett