fredag 26. juni 2015

Merking av RPL-løypa sammen med Frode

Etter tre turer på en drøy uke begynner jeg å bli godt kjent i løypa til "Romeriksåsen på langs"; og jeg liker løypa veldig godt, spesielt stipartiene som tross alt utgjør det klart meste av den 50 kilometer lange løypa.

I dag var det merking av de første 34 kilometerne som sto på programmet (GPS viste 35,0 km inkl litt ekstra). Frode Øyberg var med på turen, og nok en gang måtte jeg opp "mitt på natta" for å rekke stevnemøtet med Frode i Nannestad 07:30. Frode er ny i klubben, og i dag fikk jeg hilst på han for første gang... og vi ble godt kjent etter drøye 6 timer i skauen og halvannen time i bil. En bil ble satt igjen ved Sjonken - den andre kjørte vi til start ved Brovoll, og når vi hadde kommet oss de 35 kilometerne tilbake til Sjonken måtte altså en bil hentes ved start... slikt tar tid!

Slik ser løypeskiltene ut. A5 plastplaketer med piler høyre, venstre og rett fram.

Merkingen gikk veldig greit, det var mindre problem å finne merkeplassering enn jeg hadde fryktet, det var bare 7-8 steder vi måtte rigge til med busker e.a. for å finne noe å feste merkeskiltene på. Opptelling hjemme viste at vi brukte litt over 200 merker på de første 34 km av løypa... da har jeg like mange igjen til merking av siste 16 km i morgen.

Frode på Ingelsrudsætra

Her er vi på løpets høyeste punkt ved Kolsjøen... 23 km.
Toppbildet er fra Skomakerputten etter 24 km.

Frode er en tidligere tungvekter som på et år har trent seg til forbausende god form, selv om han ikke hadde helt dagen i dag.... etter 20 km der mye var på sti, ble han litt slakk i strikken, og han fikk også føling med en strekk i låret (hamstrings). Samtidig var det greit å spare litt på kreftene til søndagens konkurranse der han skal løpe sitt tredje ultraløp. Sjøl var jeg mer opplagt enn ventet bare to dager etter "arrangørløpet"... med 50 kilometer i bena fra onsdag gruet jeg for tunge ben i dag, men det var egentlig helt OK, i alle fall i sakte fart og med en god del gåing.

Vi brukte 6:30 på turen inklusive all stopp for merking, det var 45 min mer enn Gunnar og jeg brukte onsdag på arrangørløpet... og de 45 minuttene var vel omtrent det vi brukte på merkinga.

Terrenget tørker ikke helt opp til søndag, men det var litt bedre i dag enn onsdag - og værmeldinga er bra resten av uka! Nå er det bare noen timer merking i morgen og litt rigging på arena (Veståsen skole i Gjerdrum) så kan søndag og drøye 100 deltagere bare komme....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar