onsdag 26. mars 2014

Gluteus Maximus - den jævel'n!

Jeg skrev i går og forgårs om vaggende gåsegang på grunn av veldig øm muskultur i skinkene. Det er fortsatt smertefullt, og jeg fremkaller latter hos andre når jeg reiser meg og går de første vaggende skrittene etter en tids stillesitting. Det er rett og slett veldig ømt i setemuskulaturen, så nå har jeg lest meg opp på hvilken jævel det er som plager meg.

Syndebukken heter: Gluteus Maximus (store setemuskel).

På fitnessbloggen.no kan jeg blant annet lese:
Grunnen til at aktivering av Gluteus Maximus er så viktig er at muskelen spiller en meget stor rolle som ekstensor (strekker) og utadrotator i hofteleddet, og er delaktig i de fleste bevegelser man utfører både i hverdag og idrett. I tillegg er den hos mange underutviklet og ikke aktivert i den grad den kunne vært, slik at dens potensial ikke utnyttes maksimalt. Økt styrke i Gluteus Maximus vil for eksempel kunne gjøre deg til en bedre løper ved å gi deg et sterkere løpssteg.

Jahaja, Gluteus Maximus er definitivt underutviklet hos meg!! Og det til tross for at den kunne gjort meg til en bedre løper - i følge fitnessbloggen.

Knebøy med strikk
En av de absolutt beste styrkeøvelsene du kan gjøre for å få mer spenst i stussen, er en god gammeldags knebøy, kan jeg lese på kk.no. Dette er en side for kvinner - men dette gjelder nok meg også... Spenst i stussen og bedre løper - det høres ut som bra betaling! Det var jo nettopp en slik strikkøvelse med knebøy som fremkalte tidenes stølhet. Jeg har prøvd meg på mange uvante øvelser opp gjennom årene, men aldri opplevd en stølhet som den jeg har hatt i tre dager i setemuskulaturen.

Nå vet jeg altså hva som har skapt "den vaggende OptimistGammeln".... men nå skal skinka trenes!!

Dagens trening
Dagens trening her på Feiringklinikken var øvelser med fitnessball - og det var jeg mer fortrolig med. Jeg har hatt en slik ball et års tid - så endelig var det noe jeg behersket sånn noenlunde fra begynnelsen av. Litt senere på dagen tok jeg en times spinningøkt alene, inkl. 40 minutter 40/20 intervaller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar