mandag 31. mars 2014

Kveldstur til Trøllkjerka og Trøllhuken

Trøllkjerka i Feiring.
 
Formiddagens tur til Torsætra var av det behagelige slaget... kveldsturen til Trøllkjerka var desto tøffere. Bare 11 kilometer, men 550 høydemeter hvorav det meste i snø på til dels utfordrende stier. Både på opp- og nedtur møtte jeg forresten kjenninger fra Feiring som jeg slo av en prat med.

Herfra (Melby) var det på med broddene....

Oppturen startet med 200 høydemeter på asfaltert veg, men deretter var det på med broddene og slit oppover den ene bakken brattere enn den andre. Det hadde gått noen på stien før meg - de fleste på et lite arrangement i går, men sola hadde tatt bra i dag - så det ble en del gjennomtråkk selv om jeg for det meste "fløt" oppå skaren. Mot slutten var det bortoverklatring gjennom vindfall og toppknekk opp mot høyeste punkt på 582 moh - før det duppet 50 meter ned igjen til Trøllkjerka.

Jeg hadde ikke studert kartet så nøye på forhånd, og bra var det. Jeg hadde nok ventet med denne turen til senere om jeg hadde visst hva som ventet meg. En fin opplevelse var det likevel - men fy rakker så sliten jeg var i den bratte bakken opp igjen fra Trøllkjerka. Da ble det tre stopp for å roe pulsen på bare 300 meter. Turen tok 1:20 opp og 1:00 tilbake.

Turen til Trøllkjerka starter på Høgdevegen, den gamle postvegen til Hurdal som nå har fått kulturveg-status.

Fin Mjøsutsikt fra Høgdevegen.

Det ble brattere og mer snø...

Enda brattere - og ekstra slitsomt når jeg tråkket gjennom skaren.

Det ble en del klatring gjennom et område med vindfall og mye toppnekk... der det også var vanskelig å finne "stien". Bildet viser ikke det verste partiet...

Skiltet tilbake til Feiring i dumpa på brattbakken!
 
Trøllhuken.
Fra markadatabasen, oppdatert etter Feiring ILs tur i går: For å gjøre den 500 millioner år gamle fjellformasjonen Trøllkjerka i Feiringåsen til et populært turmål, ble det i 2013 satt opp en gapahuk, Trøllhuken, på stedet. Siste søndagen i mars arrangerte Feiring IL tur hit.
 
Her noen av gårsdagens turdeltakerne samlet rundt bålplassen (foto: Thore Knudsen).

Infotavle ved Trøllhuken.

Totempel?

Trøllkjerka og stien tilbake. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar