søndag 3. desember 2017

Stolt av klubben!


Det er nå snart 9 år siden "ultraløpsbabyen" min, Romerike Ultraløperklubb ble etablert. Bakteppet var et ønske om å ha en arrangørklubb bak ultraløpet "Kristins Runde" i Nordmarka - og samle noen enslige ultrasvaler rundt omkring i regionen.

6. februar 2009 ble klubben etablert med 14 medlemmer, og på slutten av året var vi 23. To år senere var vi 31 medlemmer, noe jeg trodde var et slags metningspunkt for en slik klubb. Det var det så definitivt ikke!

Ultraløping har vokst fra å være noe eksotisk til å bli noe "alle" vil prøve på, antall løp og antall løpere vokser for hvert år, og lille Romerike Ultraløperklubb har nå over 200 medlemmer og er Norges desidert største klubb målt i antall langdistanseløpere. De eller fleste av disse 200 er aktive løpere med maraton eller ultraløp på merittlisten 2017.

Våre gul/svarte løpsantrekk setter tydelig preg på mange av de norske løpene, og jeg er veldig stolt av klubben som har en svært involverende medlemsmassen selv om vi bor spredd! 130 av medlemmene bor i Oslo/Akershus, men det betyr også at mange er spredd over resten av Østlandet og også enkelte i vest og nord.


Det som inspirerte til å skryte litt av klubben akkurat nå var det nettopp avviklede Bislett 24-timers som klubben overtok i år og arrangerte for første gang. Det ble en fantastisk løpsfest - forsåvidt som ventet - men det ble også en organisatorisk suksess.

Tidlig på året inviterte jeg styret i klubben og 7-8 andre "håndplukkede" ressurspersoner til et møte på Bislett der vi skulle få på plass en arrangementskomité. Samtlige sa ja og samtlige har vært med i forberedelsene og ikke minst gjennomføringen av løpet. På toppbildet ser vi det meste av arrangementskomitéen.

Til selve arrangementet trengte vi ytterligere 25 mannskaper, sendte ut en e-post etter sommeren - og noen dager senere hadde vi tilstrekkelig med mannskaper til å arrangere Bislett 24-timers. Ingen masete e-poster eller telefoner med bønn om hjelp - en enkelt e-post var nok. Ekstra imponerende blir dette når vi i tillegg hadde 40 løpere påmeldt til konkurransen og ytterligere mange som var supportere til de som løp. 

For en gjeng!
Det er klart jeg er stolt av klubben!
Og da har jeg ikke en gang nevnt de mange fantastiske resultatene til medlemmene våre.

Her er jeg fremst i køen på et pressebilde fra en klubbsamling i Trysil 2013...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar