mandag 9. mars 2015

"Gutta på Tur" og tre fine skiturer

For 15 gang var det klart for guttetur sammen med "Fenstadgjengen" - tre herlige dager sammen med Jan, Vidar, Rolf og Knut.

Det var ikke snakk om noen treningssamling, jeg vil vel heller si tvert i mot - men fem glade gutter i sosialt samvær på Rundens hytte i Trysil-Knuts Fjellverden i Eltdalen. Det er jo damene våre som er den "egentlige klubben" - men en gang i året rømmer vi til fjells og lar damer være damer og menn blir gutter.

Juging, øldrikking, snaps, kortspill, god mat og mye snop er hovedingrediensene - og for noen av oss også litt skigåing. Det viktigste er å vinner "Amerikaneren"... og klokka 3 natt til søndag var det ingen tvil lenger... den dårligste taperen hadde vunnet, jeg skal ikke røpe hva han heter.

Skål gutter! Her er det bare å henge med.

Jan med den femdoble snaps-skia...

51 fine skikilometer
Skigåing ja, faktisk fikk jeg lagt inn tre skiturer på 22 kilometer, 17 kilometer og 12 kilometer. Litt av de to første turene sammen med Jan, men ellers alene i flott fjellterreng. Realt klisterføre både lørdag og søndag, men i nypreppa løyper var det overraskende bra. Ellers var fredagens tur i strålende sol og supre løyper noe av det flotteste jeg har opplevd på ski - ikke minst over tregrensen tur/retur Lågfjellet i helt vindstille vær. At jeg tryna skikkelig i skogsløypa ned fra Lågfjellet kan jeg leve med, det var doble skuterkjørte spor i svinger skarpere enn det skia "aksepterte"... og nærmest umulig å ploge. Etter litt forsøk på ballett ble det for mye for gammeln, som sprella i løssnøen med skia i været, ikke bare en gang - men to ganger!

Helgens 51 kilometer på ski er nok slutten på denne skisesongen for min del, men det var en flott avslutning...

Noen bilder fra fredag:

Utsikt mot Eltsjøen

Jan foran en nesten nedsnødd hytte.
Mens vi var der smeltet det masse!

Jan i flotte skiløyper.

Drømmetur alene opp mot Lågfjellet!

Helt vindstille på fjellet!

Utsikt mot Eltdalsskadet (1148 moh)

Trigpunkt på Fiskebekkhøa.

100 meter igjen av fredagsturen...

Bilder fra søndagens skitur:
Snurretallshøgda rett ovenfor hytta.

Nyvangssætra innunder Eltdalsskardet. Løypa gikk videre opp i fjellet, men jeg hadde ikke tid til mer og måtte motvillig snu. Litt kjipt når det endelig var flotte og ikke gjenblåste løyper her oppe... (som på tidligere turer).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar