torsdag 23. februar 2017

Se ut av vinduet mann - kom deg ut!

Wow, det er ikke mye vær som er mer kjærkomment enn vintersola når den begynner å varme litt. Ikke fordi det er spesielt varmt, men fordi det minner om at våren nærmer seg - og det beste av alt; etter våren kommer sommeren! I Donald Trumps alternative virkelighet er det sannsynligvis snø, is og kulde 12 måneder i året her i nord - men slik er det heldigvis ikke.

Det beste med vinteren på mine gamle dager - er at den gjør meg enda mer glad i sommeren - når det er sommer!

Synet som møtte meg utenfor kontorvinduet her hjemme.


I dag satt jeg altså og jobbet, men ble ganske bergtatt av synet utenfor kontorvinduet; sol fra skyfri himmel - det flotteste løpevær man kan tenke seg på denne tiden av året - og til alt overmål 10 cm nysnø som skulle bidra til et mykt og fint løpsunderlag.

Jeg er så heldig at jeg kan skyve på arbeidoppgavene, og jeg har en sjef som oppfordrer til trening i arbeidstiden: Ja til en mer fleksibel fleksitid. Dermed var valget enkelt i dag! Så fleksibelt bør man da også ha det selv om man som pensjonist jobber litt (mye) på si.

Det ble en joggetur litt hit og dit i Vormsundområdet, både langs vei og i terrenget. Jeg var faktisk ganske støl etter tirsdagens tur i terrenget ved Dragsjøen sør for Årnes - og enda stølere var jeg etter dagens joggetur. Mølletreninga gjennom vinteren har helt sikkert vært god trening, men når man løper i terreng aktiverer man flere muskler - og de sa fra så godt de kunne. Men, nå er jeg i alle fall så vidt i gang med opptreninga til KrsUltra 60 km 22.april.

Treninga de neste 10 dagene legges opp etter langrennsøvelsene i ski-VM. De må jeg også ha med meg - akkurat som den daglige dosen med trening.

Så var det snø og hvitt på golfbanen igjen, for første gang i år. Det er til og med kjørt skispor, så kanskje jeg skal ta årets første skitur i morgen, "Frozen sholder"en min er antagelig bra nok til det nå.

Om det ikke blir noen skitur, håper jeg i alle fall å få satt av tid til litt golf igjen denne sommeren. 


Det er greit å drive tynningshogst med slike vinterforhold som i år.

Jeg hadde egentlig tenkt å løpe flere runder i 2-kilometeren i skogen ved golfbanen, men med lav sol blir jo det å løpe i skyggen hele tiden. Løpo\ing i 10 cm snø er "bærre lækkert".
 
Dermed ble det mer veiløping, her ved distriktets flotteste furu ved Ullershovvegen.

Postkortmotiv ved bed- and breakfest'en...


Lange skygger og fint vinterføre i vårvær.

Hva skjer'a? Jo, jeg plasserer kompaktkameraet på en gjerdestolpe for å få tatt de neste to bildene med tidsutløser.

 Hvem er det som kommer her da, om ikke OptimistGammel'n i Kondis sin nye skidress.

Jeg måtte ha et bilde bakfra også. Skidressen er like fin til løping som til skigåing.

Nes kirkeruiner, alltid like fotogen!

Ingen konserter eller vielser på denne tiden av året.

Snart er det vår og herlig blomstring ved kirkeruinene.

Selfie hører med på de fleste treningsturer!

Etterpå ble det en forlenget pause med kaffe og sommertemperatur på terrassen (bak innglassinga). Jada sjefen, nå skal jeg jobbe igjen!

5 kommentarer:

 1. Hei hei.

  Hvilke type kompakt kamera bruker du. Meget fine bilder :).

  SvarSlett
 2. Takk for det Trond.
  Dette er faktisk et enkelt allværskamera som jeg stort sett alltid bruker på standard innstilling. Det er et Olympus Tough 2.0 som jeg løper med på alle turer, det er andre av samme type jeg har, det forrige ble knust i en skikkelig trynings. Det tåler normalt å mistes i bakken, det tåler mange kuldegrader, det tåler å falle i vannet og kondens som oppstår når jeg løper i regnvær.
  Siden jeg er mer opptatt av å fange øyeblikket enn å skape ekspertbilder er dette et fint kompaktkamera for meg. Det er ikke alltid jeg får bedre bilder med min Canon EOS 7D - mye handler jo om gode lysforhold og bildevinkel vs sol/skygge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar. Ja det enkleste er ofte det beste sies det.
   Er på leting etter et kompaktkamera.
   Nice blogg med fine bilder :).

   Slett
  2. Takk igjen.
   Bildene er jo hele grunnlaget for å blogge for meg - har lagt ut noen tusen bilder :-) Valg av kompaktkamera for meg var utelukkende allværskameraer. Jeg har tidligere ødelagt andre (gode) kameraer fordi de ikke tåler regn, kondens eller kulde.

   Slett
 3. Dette var deg vell undt, Olav! Godt skrevet og utrolig flotte bilder.
  Marianne (sjefen med de spreke medarbeiderne)

  SvarSlett