torsdag 11. mai 2017

Stolpejakt Glommalangs og litt til på Årnes

Det var blitt kveld, men akkurat tid nok til litt stolpejakt på hjemmebane. Jeg har igjen 6 av de 8 kartområdene i Nes kommune, og valgte meg Årnes i dag. I går var jeg på de to kartene i Fenstad:
24 km på stolpejakt i Fenstad - i nesten vintervær

Det var grått vær, men mye varmere enn i går, hele 6 varmegrader når jeg startet - akkurat varmt nok til at det ble caps i stedet for lue. Jeg har litt tunge ben etter mange kilometer på stolpejakt den siste tiden, så det ble mest gåing i kveld - jogget bare i terrenget.

Hva er stolpejakt?
Klikk på linken ovenfor og få svaret.
Der finner du også link til mine 82 stolpejaktblogger 2014-2016 (4642 stolper) med masse bilder. Link til årets turer finner du nederst i denne bloggsaken.


Stolpejakten i Nes 2017, kart 3 av 8
Bilder fra stolpejakta i Årnes
20 stolpeposter, 11.1 km, 67 høydemeter, 1 time 45 minutter

Det var greit å parkere ved Elvekongen-brygga like ved Årnedbrua og ta de 20 stolpepostene i en runde derfra. Først urbant, og deretter en fin tur til/fra Hennisand på den fine turstien langs Glomma.

Jeg parkerte noen meter fra stolpepost 81 ved brygga der Elvekongen legget ut på tur bare det blir litt varmere i været. Hjemme på Vormsund Brygge kan jeg kose meg med å vinke når båten passerer opp og ned elva på vei til slusene i Fenstad.

Stolpepost 99 var ved denne hesteskulpturen utenfor Nes Rådhus.

Det var ganske surt vær og jeg hadde byen nærmest for meg selv. Stolpepost 100 var utenfor Årnes gamle skole - midt mot Rådhuset. 

Stolpepost 98 utenfor Velgården. Nes kirke kan skimtes i bakgrunnen, dit skal jeg senere på runden.

Stolpepost 95 ved et særdeles sliten klubbhus på Årnes stadion. Det er et skrikende behov for nytt anlegg, men fortsatt drøyer beslutningen om Campus Nes som i tilfelle innebærer at stadion flyttes til området ved den videregående skolen og Neshallen 2-3 spydkast unna dagens stadion.

Stolpepost 96 ved Nes Sykehjem og legevakta.

Stolpepost 97 i skogen bak legevakta, ved gapahuken.

Stolpepost 94 ved Nes Svømmehall som er under bygging og som åpner senere i år. Svømmehallen ligger vegg i vegg med Neshallen. 

Også Nes videregående skole ligger i det såkalte Campus Nes området. Her er stolpepost 93 i parken midt mot skolebygget.

Da har jeg krysset fv175 og kommet opp i sentrumsområdet igjen. Stolpepost 92 er ved porten inn til Nes, for øyeblikket  klemt mellom varebilen og gjerdet.

Stolpepost 91 ved Nes Bo- og servicesenter. 

Stolpepost 90 ved BrukaNes, et interessant bruktutsalgkonsept som driver av kommunens heleide arbeidstreningsbedrift KanMer.

Musikk til arbeidet. Men jeg jaktet stolper på Runni hadde jeg underholdnig hele tiden fra korpset som trener til 17. mai.

Stolpepost 89 er ved skiltet i bakgrunnen, ved Runnitunet.

Stolpepost 88 "Bakketopp - nyt utsikten" står det i postbeskrivelsen. Utsikten mot Glomma og evjene var fin, men fotoværet var ikke like bra. 

Stolpepost 83 ved pumpehuset på Høie. Herfra var resten av turen Glommalangs på den fine turstien mellom Årnesbrua og badeplassen på Hennisand.

Stolpepost 84 ved enden av Strandvegen på Høie. Turveien videre var ny i fjor, satt i stand ved hjelp av midler fra Lions Klubb Årnes.

Stolpepost 85 ved den første av to nye broer som muliggjør turen til Hennisand langs Glomma. Det er riktignok lite vann i evjene her nå, men snart er det normal vannstand igjen.

Etter at denne turstien ble lett tilgjengelig har det blitt litt av en favoritt-sti for meg - her har jeg allerede vært på mange turer i år.

Stolpepost 86 med utsikt mot neset der Vorma renner ut i Glomma som kommer fra høyre. Det mange kanskje ikke er klar over er at det ovenfor her renner mer vann i Vorma enn i Glomma - men nedenfor elvemøtet er Glomma skikkelig stor. Vormsund - hvor jeg bor - er et par kilometer opp langs Vorma, og Nes kikeruiner er på neset ved elvemøtet - som også har gitt navn til kommunen.

Stolpepost 87 på "Stor furu ved Hennisand". Postbeskrivelsen lyver litt, siden stolpen er satt ved ei mindre gran og ikke ved den flotte furua. Fortsatt ligger det igjen rester etter nattens snøfall som gjorde at vi våknet til ei helt hvit bygd.

Det har blitt enda finere enn tidligere langs Glommastien på Årnestangen, nå som kommunen sammen med masse folk på dugnad har fått ryddet vekk krattskog.

Stolpepost 82 ved parkeringsplassen i Høieveien ved Årnestangen. Litt av resultatet fra krattryddinga kan man se i hagen i enden av plassen.

En stolpejakttur på under to timer hører med til sjeldenhetene - men i morgen planlegger jeg to kartområder og nærmere fem timers trim. Stolpejakta har på Årnes er stolpene nærmest der jeg bor, så da sier jeg bare til de som kommer utenfra: Velkommen til Årnes. Spar den flotte elvelangs-turen til slutt dere også - og kos dere med turen!


Tidligere stolpejakt-turer i 2017:
Tyvstartet årets stolpejakt i Ullensakerterrenget
Herlig vårvær og Stolpejakt i flyplassbyen
Fjerde året med stolpejakt i Gjerdrum - som vanlig i strålende vær!
Nittedal på langs og kryss og tvers og opp og ned - på jakt etter stolper
24 km på stolpejakt i Fenstad - i nesten vintervær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar