torsdag 9. august 2018

Gubbetrim i Meråker Mountain Challenge

Jeg var feltets klart eldste gubbe, og det er vel den eneste prestasjonen det går an å skryte litt av etter at jeg kom i mål på Meråker Mountain Challenge sist helg. Heldigvis var starttidene for de ulike distansene slik at jeg valgte halvmaraton i stedet for maraton i Meråkerfjella - og dermed bare 900 høydemeter på de 21 kilometerne. Da ville jeg rekke å ta bilder av de fleste NM-deltagerne (63 km) i mål.

De første tre kilometerne i overraskende tørr trøndermyr og noe stigning gikk greit, men jo brattere det ble - jo mer problem fikk jeg, og aller mest når det ble så bratt at jeg brukte armene like mye som bena. Det var en ørliten inspirasjon å ta igjen noen som startet i trimklassen, men det var direkte flaut å tenke på at jeg faktisk var i konkurranseklassen. Etter 600 høydemeter var jeg på toppen av Midtiklompen, og ned derfra slet jeg like mye i de bratteste partiene som i motbakke. Slik var det også over Kjerringfjell og opp til Huva - den tredje av 1000-meterstoppene. Bena var helt ødelagt, og jeg hadde bare beveget meg 10 kilometer, sukk!



De fleste i konkurranseklassene startet en halvtime etter meg, så jeg ble jevnlig tatt igjen av løpere - men med tunge bein var jeg sjanseløp på å utligne farten. Jeg tok igjen en del i trimklassen som startet en halvtime før meg, noen av dem ungdommer ned i 10-årsalderen. Det er ikke tvil om at jeg nå er overmoden for trimklassen! I de letteste partiene på slutten fikk jeg nok en gang hilse på krampespøkelset - og som vanlig skyldes det oversliten lårmuskulatur. Det ble minst 10 minutter massasje på slutten med forundrede trimmere som tilskuere.

Jeg er mer enn fornøyd med at det var tidtagning også for de som var med i turklassen. Resultatlista viser at jeg ble nr 55 av 88 deltagere.... Tiden? Mer enn 3x pers på flat halvmaraton og med enn 2x det jeg ville løpt flat halvmaraton på i dag.

Deltagelsen i Meråker Mountain Challenge var ikke hovedgrunnen til at jeg kjørte over 100 mil tur/retur Meråker sist helg. Det var faktisk ikke grunnen i del hele tatt. Jeg var Teknisk Delegert i NM terrengultra (NFIFs ultraløpsutvalg) og jeg skulle lage reportasje for kondis - og også tilrettelegge en liten klubbsamling for klubbens løpere.

Reportasjen på kondis.no: Brynthe og Schjølberg løp seg rett inn på VM-laget
Omtale på klubbens hjemmeside

Hyggelig på tur
Det var en hyggelig biltur sammen med Helge, Henriette (vinner) og Ann-Kristin til Meråker og hjem igjen. Det var også hyggelig i Meråker sammen med 12 andre fra klubbe og mange andre kjenninger i løpsmiljøet - og det var hyggelig å treffe HallgeirMartin (Lundemo) igjen.


Noen bilder fra turen og "løpet":

God stemning i V70'n oppover mot Meråker.

Stopp hos elgen i Koppang.

Velkommen til Meråker og NM terrengultra.

Gutta Boys; HallgeirMartin og KrampeGammeln.


Vi ble fraktet i båt over Fjergen for å komme til halvmaratonstarten.

Kraftproduksjonen går sin gang, vannstanden i Fjergen var minst 5 meter lavere enn normalt for årsdiden. Båten kom ikke inn i siste vika.


Angeltjønnhytta lå på en topp og ikke i vannkantet!

Trøndermyr i starten, men usedvanlig tørr og fin å løpe på.

Det var brattere enn det ser ut for. Jeg hadde sug i magen og gikk flere steder på alle fire oppover.

Midtiklumpen, der arrangørne kommer med ekstra forsyninger til drikkestasjonen.

Kjæringfjellet, topp nummer 2 (se også toppbildet).
Det strømmer på med løpere i en imponerende bra merket løype. 
Her mellom Kjerringfjellet og Huva.


Huva, den siste av 1000-meterstoppene.


Det var fint på slutten - og bra løpbart for de som ikke hadde så stive ben som meg.
Her er jeg ved Skurdalssjøen.


De siste nedoverbakkene. Konkurranseløpere passerer meg og jeg passerer turgåere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar