fredag 27. juli 2018

Seks timer Gjerdrum rundt i tropevarme - på veien mot 10.000 stolpeposter



Jeg klaget i forrige blogginnlegg over høyde-skrekk, bratt-skrekk og glatt-skrekk - men alt er ikke elendighet. Jeg tåler varme godt - og det kom godt med på gårsdagens og dagens stolpejakt i Gjerdrum med 33-34 varmegrader i skyggen. Dessuten var jeg ikke i skyggen, så hvor varmt det var i sola vil jeg helst ikke vite. I Gjerdrum var det heller ingen "skumle" partier som trigget skrekkene mine.... det var mest urban stolpejakt med litt terrenginnslag i lett terreng.

Stolpepost nr 10.000 21. juli neste år
Jeg har tonet ned stolpejakta mye i år i forhold til de to forrige årene, men planen er å besøke alle 1600 stolpepostene i Akershus, Oslo og Østfold, slik at jeg med 800 nye stolper neste forsommer kan besøke min stolpepost nummer 10.000 på femårsdagen for min første stolpepost i Gjøvik 21. juli 2014. Ut fra hva jeg kan se av de ulike årenes topplister blir jeg da førstemann som når 10.000 stolpeposter.

Gjennomsnittlig gang/løping pr stolpepost har vært 585 meter hittil, så det blir jo en god del trim av dette! På de 8075 stolpepostene hittil har jeg gått/løpt mer enn Lindesnes-Kirkenes tur/retur.





Gjerdrum i går og i dag
Varmeste stolpejakt ever
Jeg har i størst mulig grad forsøkt å legge stolpejaktturene mine til godværsdager, og i år har jo ikke det vært noe problem. Og varmere turer enn de to siste dagene har jeg vel neppe opplevd tidligere her i Norge. Når gradestokken bikker +34C er det varmt - i sola - på tur! I slik varme vurderte jeg ikke å løpe, det ble gåing begge dagene, til sammen 35 kilometer og nesten 6 timer til fots.

Jeg har tidligere lagt ut masse bilder fra tre tidligere år med stolpejakt i Gjerdrum, så jeg nøyer meg med bare noen få av de 130 bildene jeg tok på tur innom Gjerdrums 62 stolpeposter.

Gårsdagens tur startet i lia ved den nedlagte hoppbakken i Kniplia, ved foten av alpinanlegget. Der ble det litt treappetrim.

Det bygges mye og stort i lia nedenfor Kniplia, her ved stolpe 30. Bildet ovenfor med Valdres-skigarden er tatt i samme område.


En avstikker i terrenget, til stolpe 29. Her blir det sikkert bygd boliger om få år.

Stolpe 20 var ved garnbutikken Nøstesjel, vegg i vegg med nye store forretningsbygg i Ask sentrum.

Her er jeg i Nystulia, sentrumsnært nytt boligområde midt i mot golfbanen.

Vannhjulet utenfor Norsk Mølleservice på Ask.

Informasjonsskilt ved Store Ask gård.

Her er jeg på dagens tur, som startet i området ved Bekkeberget. Her ved stolpe 56 ved postkassestativer i Åmotshagan. Det var mange stolper ved postkassestativer i dag.

Etter en tur innom en del stolper i boligområdet på Bekkeberget/Spenningsmåsan er jeg her kommet til stolpe 52 ved den tidligere torvmyra inntil boligområdet.

Jeg hadde parkert ved Lysdammen, og her har jeg passert bilen på nytt og fått meg litt drikke. Dagens lengste runde ble planlagt slik at jeg halvveis kom forbi bilen, så slapp jeg å ha med drikkebelte eller sekk på turen.
 
Det var folksomt ved flotte Lysdammen, og vannet så bra ut selv om det knapt rant vann i Gjermåa.

Hærverk eller kunst? Jeg prøvde å google uten å finne svaret.

Bilde mot badeplassen fra stolpe 50 ved brua vest ved vannet.


Stolpe 39 på Grønlundfeltet.

Ferdig med dagens første runde, og nå står bilene langt innover skogsbilveien fra den overfylte parkeringa ved Lysdammen. Det var nok flere som badet enn som gikk tur  i dag!

Her er jeg i gang på en landlig runde med utgangspunkt fra ungdomsskolen i Ask. Stolpen er ved masta som vi ser bortenfor de modne rognebærene.

Stolpe 14 i Skibakkvegen.

På landet! Stolpe 9 ved Rønnegrinda.

Like ved stolpe 1, der Gjermåa renner rolig i den jungellignende dalen mellom Sagbrua og Hellen bru.

Her har jeg kommet til industriområdet på Hellen ved Nannestadvegen. Stolpe 4 var her ved Ask Industrimontasje.

Kornåkeren ved stolpe 10 mellom industriområdet på Hellen og Ask sentrum. Det ser flott ut, men det spørs om det blir noen superavling i år (?)

Det er i det hele tatt greit å ikke være bekymret bonde i disse tørketider... da er det mer avslappende å være deltidspensjonist på stolpejakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar