fredag 22. april 2022

Gjensyn med Olavrunden - sammen med Ole


I årene før hjerteoperasjonen i 2014 hadde jeg mange halvlange løpeturer i Fenstadmarka, og den mest brukte døpte jeg Olavrunden. Den løp jeg mange ganger som den var - eller i kombinasjon med andre turer i terrenget - mest i perioden 2007-2009. Jeg har vært en hel del i terrenget senere også, men ikke i runden som sådan. (Bildet er fra Valstadvarden 411 moh)

Det er 10 år siden forrige gang jeg løp runden på tid, dvs - det var en mix av gang og jogg på gårsdagens treningstur med Ole, men det var i seg selv en gedigen opptur etter at ryggvondt har hindret all jogging i lang tid. Jeg går til behandling hos en "supermann" i klubben, så jeg har tro på å bli mye mer løpbar utover sommeren.

Det er ikke mye som har endret seg på de 10 årene. Det er kommet til noen nye hogstfelt - og stiene er blitt litt tydeligere. At det var litt snø igjen på denne turen bremset fasten litt, men det var uansett flotte løpsforhold hvis man ikke er redd for å bli blaut på bena, og det er jo verken Ole eller jeg. For oss var det en o-løpers hverdag i "gamle dager".


Olavrunden. 

Det som virkelig var nytt var at junior var med meg på turen. Etter å ha halvert vekten på to år har han trent seg opp til å bli mye raskere enn gamle meg - og er på full fart inn i en ultraløperverden der jeg av naturlige årsaker er på vei ut. Det er sinnsykt gøy å være på tur med han eller både han og samboer Jannicke.

Ole prøver seg på Ruggestein, men i følge sagnet kan den bare rugges på når kirkeklokkene slår.

På onsdagens tur ble det rask gang i motbakkene, og mest jogging ellers på mest smale stier. Det var de vanlige våte partiene, og en del steder var det også noe snø igjen. Jeg holdt igjen for å spare ryggen, så jeg løp meg ikke sliten. Runden er nesten 15 kilometer med 410 høydemeter. 

Vi kom oss rundt på 2:32 (netto 2:29:45), som er en halvtime mer enn i 2012 (2:03:58), men halvparten av dette kutter jeg lett (?). Persen er på 1:51:01 fra 2009 - da var jeg 59 år og langtidsplaget med en vond hæl.

8. november 2009: Valgte Olavrunden framfor Cupfinalen på TV

17. juni 2012: "Olavrunden" for første gang på 2 år

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar