tirsdag 8. april 2014

Basal hjerte-lunge-redning (BHLR)

64 år og selv hjerteoperert... da er det jaggu på tide å lære seg hjerte- og lungeredning. Jeg må med skam innrømme at jeg aldri - før i dag - har lært dette skikkelig. Det finnes ingen gode unnskyldninger, de dårlige skal jeg la ligge.

Dette er altså hva vi lærte i dagens første time: BHLR

Krokrygget gubbe
Ellers fikk jeg på dagens styrketrening nok et bevis på at jeg er i ferd med å bli lutrygget!!! Nå må jeg skjerpe meg og tøye skuldermusklene foran - samt styrke skuldermusklene bak. Har en følelse av at kona har hintet noen gangen om den krokete gubben....

Nåja, bortsett fra den lille erkjennelsen var det en fin treningsøkt i styrkerommet i dag; 3 x 10 min romaskin etterfulgt av en time styrkeøvelser på ulike apparater. Belastningen på de ulike apparatene er nå på det dobbelte eller mer i forhold til første uka her på Feiring.

Nå gjelder det bare å få meldt meg inn i et treningssenter for å holde styrketreninga ved like. Jeg får ta en testtime på de mest aktuelle stedene før jeg bestemmer meg. Det blir ikke Elixia på Jessheim, ellers er det meste åpent (Årnes, Eidsvoll, Kløfta eller Jessheim).

Kjøkkentjeneste - kapitel 3:
I dag har vi hatt ei ny økt på kjøkkenet, og nok en gang må jeg innrømme at dette faktisk er ganske morsomt. Det har ikke gått madammen hus forbi - så nå stilles det uante forventninger til "kokkegammeln" når han kommer hjem fra Feiringklinikkens rehab-opplegg.


 
Bidraget mitt på gruppearbeidet på kjøkkenet i dag var Bringebærsmoothie og grove rundstykker. Vellykket begge deler må jeg si.... Jeg bidro også godt til å spise opp Bjørgs havrevafler.


Gun Ellen
På kvelden hadde vi en hyggelig times underholdning med klinikkens egen trubadur, Gun Ellen, som jobber i resepsjonen. Det var visesang, ballader, dikt og røverhistorier.

2 kommentarer:

  1. Venter på oppskriftene jeg. Bringerbær smoothie høres jo fantastisk godt ut! Likeså
    grove rundstykker!

    SvarSlett
  2. Ja, kanskje jeg skal scanne inn Olav's favorittoppskrifter en dag. Har med oppskrifter hjem, så nå må jeg bare trene litt mer og få min personlige vri på oppskriftene...

    SvarSlett