søndag 27. april 2014

Finsrudmarsjen med Tone og Sita

For noen uker siden gikk jeg Baksjøløpet (11 km) sammen med Tone og Sita , mens i dag var turen kommet til Finsrudmarsjen, også det i Glåmdalen. Finsrud (skrives med både en og to n'er) ligger tett ved svenskegrensen langs riksveg 202 nørdøst for Magnor, og selv om det bare er 9 km langt, er vi innom tre kommuner i to land.

Jeg har løpt Finsrudmarsjen fem ganger i perioden 1991-1998, med 33:16 som bestetid. I dag var vinnertiden 32:47! Det fristet overhodet ikke å løpe denne gangen, det ville nok blitt en gedigen nedtur. Da var det desto hyggeligere å GÅ løypa sammen med Tone og Sita - i et strålende aprilvær med 22 grader i skyggen og betydeligere varmere i sola.

Tone og Sita på en liten oppvarmingstur ved Sætertjennet.

Konkurranseklassene starter... 44 deltagere.

og bak kommer trimmerne... 168 deltagere.

Gøy på landet!

Tone ved grensen til Sverige.

Hvitveisskog.

Velg 6 eller 9 km.... de fleste timmerne valgte venstre,
det gjorde selvsagt ikke vi!

Motiv fra elva som renner mellom norske Utgardsjøen og svenske Vällen.

Vi er nå i Håvildsrud i Sverige, og følger her Finnskogleden et stykke. Jeg har tidligere hatt planer om å løpe denne leden, 240 kilometer fra Morokulien til Søre Osen. Det er vel ikke lenger aktuelt, men kanskje en 4-5 dagers vandring?

Da er vi på vei inn i Norge igjen...

 Finsrudmarsjen kan by på flotte omgivelser, for de som har tid til å registrere det.

Brua over elva ved Sundstrandfossen

Varmt, vindstille, blikkstille vann.

Etter en tur via svenske Håvildsrud og norske Kongsvinger kommer vi tilbake til Eidskog kommune rett før mål ved Finstad samfunnshus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar