søndag 10. april 2016

Baksjøløpet for 11. gang - fin tur med Tone, Amandus og Sita.

Baksjøløpet er litt sånn "tilbake til røttene"; her bodde bestemor og bestefar - og far vokste opp her. I noen år brukte vi huset på Åbogen som "hytte" - men nå er det bare minner - og det årlige Baksjøløpet som i dag ble arrangert for 36. gang..

Jeg synes jeg har løpt her mange ganger, men det var faktisk bare 11. gangen i dag (+ et par ganger uten startnummer) - og Tone var med for 5. gang. Bestetiden min her er fra 1993, men i 1996 vant jeg bedriftsklassen og var nummer 6 totalt - som er min beste plassering på Åbogen.

Akkurat som for to år siden gikk jeg sammen med Tone og hundene Sita og Amandus i dag, men nå gikk vi kortløypa på drøyt 3 km. Det angret Tone på etterpå - vi skulle selvsagt gått langløypa også i år. Vi får revansjere oss på Finrudmarsjen om to uker.

Ca 635 løpere fullførte med eller uten tidtaging - dette er altså en stor lokal vårfest på Åbogen. Løpet ble tidligere arrangert siste søndag før Palmesøndag, men fra og med i fjor er det flyttet til etter påsken. Dermed er også været varmere og underlaget snø- og isfritt.

Det er folksomt på Åbogen når Baksjøløpet arrangeres, kanskje fem ganger så mange som bor der til daglig (?).

Starten har gått...

Nr 34 Janis Arsenikovs fra Lørenskog FIL var raskest... et par minutter raskere enn persen min, men løypa er kanskje 500 meter lenger i avslutningen nå.

Så følger det på med løpere i konkurranseklassene...
 
... og i trimklassene uten tidtaging.
 
Det strømmer på...
 
Fylkesveien er full av løpere!
 
Lenger bak i feltet er det et betydelig antall barnevogner og enda flere hunder.
 
Baksjøløpet er for alle.
 
Tone og Sita ved drikkestasjonen halvveis.
 
Det er hyggelig i trimklassen - og ingen stresser med tiden her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar