onsdag 17. august 2016

320 kilometer i bil og annen moro i treningspausen

Barnebarnet bak rattet ved Bjørnefjell, snart framme i Narvik.

Seks dager uten trening var ikke seks dager uten mening. Nå er jo ikke treninga like viktig som før, siden jeg har lagt opp (?) som konkurranseløper, dermed er det lettere å sette av tid til det som må gjøres av andre ting - når det trengs.

Fredag måtte jeg jobbe meg ajour med kondisoppgaver før jeg deltok noen timer på vår årlige bryggefest her på Vormsund Brygge. Lørdag-mandag kjørte jeg barnebarnets flyttelass til Narvik, og tirsdag-onsdag gikk med til henting og klargjøring av ny pc. Jeg føler at jeg har god nytte av utholdenheten fra treninga når jeg er på slike ekstreme turer (eller holder på med andre svært tidkrevemde oppgaver).

Det ble noen dager med lite søvn, og ikke overhodet noe stress med å få til eventuell trening. Hele sommeren har jo treninga utelukkende bestått av "stolpejakt" - men snart er det på tide å komme i normalt treningsmodus igjen, ikke minst med intervall- og styrketrening.

Bryggefesten:


Et morsomt innslag på bryggefesten var besøket av 92 år gamle GT-Sara. Hun er - alderen til tross - en fantastisk morsom entertainer, og det er lenge siden jeg lo så mye på en enkelt time. Det er jaggu lenge siden sist jeg fikk klem av ei dame som er 25 år eldre enn gamle meg!

Ellers var det jo litt kjedelig å forlate festen før midnatt, for å få sovet noen timer før avreise til Narvik. Det var imponerende 54 påmeldt av sameiets ca 65 beboere!

Narvik-turen:


Vi er framme i Narvik, og tok en tur bortom studieplassen til Martin de neste fem årene. Han skal studere satelitteknologi ved Universitet i Tromsø, Narvikavdelingen. Man føler seg absolutt gammel nå barnebarnet er ferdig med førstegangstjenesten og er i gang med studiene.

Utsikten fra leiligheten som Martin skal bo i.

Her i dette huset skal Martin bo. Tone og jeg må hjem igjen...

Her er Tone og jeg etter 320 mil i bil. Takk for turen. Selv om jeg kjørte mest fikk jeg nødvendig avlastning av Tone og Martin. Vi kjørte Vestmarka-Luleå lørdag, Luleå-Narvik-Luleå søndag og Luleå-Vestmarka mandag.

Ny PC:

Bytte av PC er noe jeg alltid gruer meg til. Det medfører utfordringer med programvare, drivere og oppsett av alle slag. Selv med backup av hele arkivet, favoritter mv er det alltid ting som tar tid og ting man må gruble over eller be om support til. Bytte av PC medfører vanligvis alltid bytte av operativsystem også, men denne gangen kunne jeg fortsette med Windows 10 som på den forrige PC'n. Det største forskjeller er at jeg nå igjen har en rask SSD-disk.

Det er Kondis som har kjøpt den nye laptopen og tilbehøret (docking, 27" skjerm, mus og ekstrant tastatur): HP EliteBook 840 i7-5500U 14 8GB/512 PC 
img
Etter at jeg i mange år bare har brukt laptop uten stor skjerm og eksternt tastatur, satset jeg nå på mer komplett pakke igjen. Jeg tukler litt med synet, siden lesebrillene fungerer dårlig på storskjermen og skjermbrillene fungerer dårlig på tastaturet. Jeg må nok diskutere dette med optikeren....det ligger vel an til progressive bilder av et eller annet slag.

Men, nå er jeg operativ igjen, og forhåpentligvis med mye mer stabil pc enn den forrige som jeg hadde i tre år og aldri var fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar