fredag 30. desember 2016

Tomteråsen rundt og rundt


Tittelen indikerer en masse runder, men nei da; jeg jogget bare to runder i terrenget rundt Tomteråsen i dag. Det skyldes egentlig en tilfeldighet. Jeg var rett og slett ikke klar over at skogflekken på Tomteråsen var stor nok til en skikkelig treningsrunde - og løypene der er ikke tegnet inn på de kartene jeg har hatt tilgang til.

Kartet jeg fant på et oppslag i skogen er derimot helt OK, se øverst. Det får ikke hjelpe at "Her er du" merket er helt feil i forhold til der jeg fant plakaten, to kryss lenger øst.

Det var Roy Arne i klubben som "satte meg på sporet" da han i forrige uke la ut en treningstur på Strava og egen facebookside - som viste at det var mulig å løpe en helt grei 4-kilometer i terrenget rundt boligområdet på Tomteråsen. Dette måtte sjekkes, og det gjorde jeg altså i dag.

Det er ikke så lange runden, men den er variert og fin, og den kan kobles sammen med en lengre tur via Hvamsåsen til lysløypene der eller videre mot Nes Arena på Neskollen. Siden jeg vurderer å bytte treningssenter til Nes Arena er dette interessant.

Etter joggeturen i dag utvekslet jeg flere løypetips med Roy Arne på facebook, for selv om runden på Tomteråsen er liten byr tilliggende skogsområde på andre sider av Hvamsmovegen på mulighet til skikkelig lange turer i retning Sørum. Jeg testet litt av det terrenget i april:
Frosker og røverborg krydret 3-timersturen i nytt treningsterreng

Selve treningsturen i dag var ikke mye å skryte av... det var en fortsatt daff kropp, litt som på intervalløkta på Spenst for to dager siden. Den intervalløkta skulle vært langintervall, men endte med kortintervall - og ble da en tross alt OK økt. Det fine med kortintervall er at det funker også på daffe dager, det er jo så kort til neste pause....

Jeg parkerte ved busslomma (der der ikke stopper busser) nederst i Tomteråsvegen - der krysser løypa slik at runden byr på 10 meter asfalt. Det var snøfritt, bare enkelte små isflekker, og 3-4 varmegrader, altså et greit vårvær.

I deler av runden er det merket turvei...


Nord i terrenget er det flott skogsterreng og herlig smal sti.

Det ville være en stor løgn å påstå at jeg spratt lett opp slike kneiker...

Nedover her gikk det bedre, utrolig flott parti.

Her er jeg i flatere landskap nørdøst i terrenget.

Det var flere fine klopper i den delen av runden som var  nærmest Herremyra.

Klarte jeg denne oppgaven? Nei!

Turvei og ridesti ved jordene til Hvam landbruksskole (Hvam vg skole).

Tilskuere ved ridesenteret på skolen.

Dette bildet over Vorma tok jeg fra terrassen for to dager siden... kommentarer overflødig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar