torsdag 8. desember 2016

8x 6,3 km i ChampagneUltra?

Bjørn hadde planlagt en løpetur på Sessvollmoen i ettermiddag. Jeg hadde planlagt en løpetur på Sessvollmoen i ettermiddag. Når begge hadde identiske planer var jo saken "biff" når den ene ringte den andre. For meg hadde turen hadde et tilleggsformål med å sjekke løypeforholdene før ChampagneUltra.

Det er bare ti dager til ChampagneUltra, og jeg ser med stigende uro på all isen i deler av løypa. Det kommer uansett ikke til å smelte, og uten snø blir det småskummelt å sende 70-80 løpere ut på fem runder i denne løypa.

Tre kilometer med is, til dels verre enn på bildet. Det ønsker jeg ikke å sende deltagerne i neste helgs ChampagneUltra ut på. Heldigvis har jeg nå en "plan B".

Tankene har svirret litt rundt en alternativ løype, og den fant vi egentlig ved første forsøk. På de militære terrengveiene mellom 2 og 5 km er det i praksis heldekkende is i hele veiens bredde. Ved å ta av fra løypa ved ca 1,5 km og over til ca 6 km, unngikk vi all denne isen - og endte opp med en løype på ca 6,3 km, nesten helt isfri. Det betyr i tilfelle at deltagerne i ChampagneUltra må løpe 8 runder og ca 50,4 kilometer - men i realiteten blir det en enda finere løypa, og bortsett fra 100 meter is etter 800 meter og is ved en veikryssing i bunn av Helgebakken, blir det "sommerføre".

Fortsatt håper jeg på 10 cm snø og bruk av originalløypa, men alternativet er så bra at det bare er å glede seg for alle deltagere. Om to dager skal jeg finmåle distansen på min neste invitasjonstrening i Sessvoll-10'ern - som jeg arrangerer i Sessvoll-6'ern.

Nesten vårvær i dag, her ved det nye jordet som sist vår poppet opp rett før målgang på runden.

Vårvær i Sessvoll-6'ern
Det var egentlig i går jeg skulle tatt denne treningsturen, men en konfrontasjon med yr.no viste regn og gråvær i går, sol og 7 varmegrader i dag. Lett valg; det ble 45 minutter løping på mølle på Spenst Årnes i går - og altså en fin tur i vårvær på Sessvollmoen i dag, attpåtil med selskap av Bjørn.

Skulderen som jeg skadet i Sessvoll-10'ern er fortsatt vond, men det blir litt bedre for hver dag. Det gikk greit å jogge så lenge jeg begrenset armbevegelsene. Så nå håper jeg treningsavbrekkene er over for en stund... det har vært en stusselig treningsperiode de siste fem uke.

Det er alltid kjekt å trene sammen med denne nybakte 50-åringen.


Vi tok oss tid til litt posering...


Gamlefar håper på kontinuitet i treninga framover...

Her er en som venter på snøen!

Tidsutløser er kjekt, da kan vi posere litt til etter turen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar