søndag 19. oktober 2014

En trivelig dag på Hytteplanmila

På "ukjente" Svensrudmoen i Hole Kommune arrangeres en av Norges største og beste løpskonkurranser. Det vil si; det har ikke vært stort så lenge, men på får år har dette vesle 10-kilometersløpet vokst til å bli et norsk storløp både med hensyn til topp og bredde.

Jeg har aldri løpt Hytteplanmila selv, siden løpet kom til etter at jeg sluttet med "kortløping", men i går var jeg tilstede for første gang - ikke som løper men som kondis.no-reporter. Det er imponerende hva Hytteplan Sport med opphavsbedriftens særdeles idrettsvennlige leder Jon Anders Kvisgaard har fått til. Selv om han hadde det travelt rakk vi å prate litt sammen, og maken til hyggelig kar skal du lete langt etter. Lokalidretten på Ringerike er heldige som har en slik støttespiller.

Jon Anders Kvisgaard, mr Hytteplan!
Hytteplan AS er for øvrig Ultraløpsutvalgets sponsor på 8.året.

Turen til Svensrudmoen i regnværet var ikke for å lage en ordinær løpsreportasje, det var det andre som tok seg av. Jeg skulle ta bilder og forberede en sak på Sindre Buraas som skal publiseres 25. oktober - på 10-årsdagen for min første kondis.no-reportasje, en reportasje som 25. oktober 2004 var om nettopp Sindre Buraas. Mer om det førstkommende helg.

Sindre og lillesøster Marte etter løpet.
Nå må jeg lappe sammen en sak om Sindre til fk. lørdag - det blir bare gøy!

Akkurat som nevnte Jon Anders er Sindre en svært trivelig og reflektert herremann. Vi fikk pratet en god del sammen etter målgang og premieutdeling. Han ble nummer fire i løpet etter å ha sluppet tettrioen like før mål, men det er bra på tampen av en litt skuffende sesong - og dagen før han reiser til Flaggstaff USA for å forberede seg til en ny sesong. Det ble også et hyggelig gjensyn med pappa Roar og mamma Solveig som var med som heiagjeng, og lillesøster Marte som ble nr 2 i juniorklassen.

Så ble dagen kronet med haugevis av løpsvenner som slo av en prat.... og det er ikke fritt for at det rykket litt i en eldgammel konkurransefot - selv om foten er tregere enn noensinne.

Innspurten, tre Tjalveløpere først og Sindre like etter.
 
Sindre og Tim poserer foran Kondisbanneret med Tim og Tero.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar