søndag 31. mai 2015

Pensjonisttur til Nipkollen


"Søskentur", "pensjonisttur", "topptur" ..... reneste columbiegget dette. Reidun og jeg skulle egentlig vært på en 3-topptur i Hakadal fredag, men den ble utsatt på grunn av manglende utsikt (les; regn), så da avtalte vi i stedet en singel topptur i Maura i dag. 3-toppsturen tar vi senere.

Ingen av oss hadde vært på Nipkollen tidligere, idèen til denne turen stammer fra "10 på Topp Romerike" som har med denne toppen i årets opplegg. Senere i sommer skal jeg "som vanlig" ta de 10 toppene på samme dag.

Det var sen formiddag, regn og gråvær var i ferd med å skifte til lysere vær - og vi var tilsynelatende dagens første turgåere oppover fra Holkebylia i Maura. "Vi" var pensjonistsøsknene og fem år gamle Sniff. Det har regnet mye i det siste, så stiene oppover var noe våte og gjørmete enkelte steder, men først og fremst var det mye fin sti og seterveg.

Reidun og Sniff'ern

Røtnesholtet

På toppen kom vi i hyggelig prat med en løper som kom opp etter oss, og vi var de førte på tre dager som skrev i turboka på toppen - det siste var overraskende siden boka tydet på svært mange besøk hver eneste dag ellers. På nedoverturen møtte vi da også masse turgåere, og nederst kom vi i prat med en sauebonde som var ute for å sjekke  og reparere"høl i sauegjerdet" her i sauebeiteland.

Turen ble på 7,88 kilometer - 328 høydemeter og 1 time 33 minutter.

Turkassa... ingen besøk på nesten tre døgn før vi skrev oss inn.


 





Formen er litt rufsete, omtrent som etterdønninger fra forkjølelse.... kan skyldes forrige helgs EcoTrail og kanskje også litt fredagens fest hos Anja og Tom (slitsomt for en gammal krok)...

Det blir spennende å se om jeg er tilbake i akseptabel form før "Lysefjorden Inn" om 6 dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar