lørdag 27. juni 2015

Alt klart for "Romeriksåsen på langs"

Om 10 timer starter ca 100 løpere fra Brovoll (mellom Roa og Nannestad) i ultraløpet jeg har lagt ned ganske mye tid på de siste to ukene. Det er meldt strålende vær, og jeg er overbevist om at deltagerne får en fin tur, men kanskje mer slitsom enn mange er forberedt på.

Det koster krefter når 35 kilometer skal løpes på sti.... så 50 kilometer i Romeriksåsen er noe ganske annet enn 50 km vegløping.

På bildet er det Monica Strand som starter dagens prøveløping.

Jeg gleder meg, men er samtidig spent på tilbakemeldingene på løypa. Monica Strand i klubben løp gjennom hele løypa i dag og fikk da også sjekket at merkinga var bra nok. Hun løp ikke feil og hun hadde hatt en flott tur i vakkert terreng, men hun ble sliten...

Monica legger friskt av sted...

... og kommer litt mer sliten mot mål 7,5 time senere.

Målgang i Hundremeterskogen...

Jeg kjørte Monica til starten før jeg selv parkerte ved 34 km (Sjonken i Nannestad) for å merke siste 16 km. Dette var tredje turen på disse 16 kilometerne på en uke, og i dag var været på sitt fineste og terrenget hadde tørket opp mye bare siden onsdagens tur. Det ble en fin tretimers tur med oppsetting av nesten 150 merkeskilt... bena var tunge etter over 200 km i terrenget på siste to ukene, men ikke verre enn at jeg jogget i alle lette partier.

Det var her ved Storøyungen Gunnar og jeg opplevde skybrudd og hagl for to dager siden.
Det var betydelig flottere i dag.

En av mange broer/klopper over Gjermåa... uten disse hadde det blitt mye vading og svømming. Broene er oppgradert og restaurert de siste årene av DNT Oslo og omegn og Nannestad Turlag med støtte fra Akershus Fylkeskommune, Sparebankstiftelsen og Romeriksalmenningene. Takk alle sammen!

Det meste er klart
Mens Monica løp sitt "arrangørløp" fikk jeg klargjort mye inne på arenaen på Veståsen skole, så nå er det meste klart til å ta i mot deltagerne på Veståsen skole i Gjerdrum for å busse dem til starten på Brovoll.

Jeg rakk også en drøy time i sola... herlig å late seg litt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar