tirsdag 9. juni 2015

Fra reporter til intervjuobjekt

Kondis
Det ble ingen konkurranse på meg i Lysefjorden Inn, men en hyggelig reportasjedag i deler av løypa ble det. Reportasjen fra løpet ble lagt ut søndag - vignettbildet tok jeg av Mari i terrenget 15 km før målgang.

Tom Erik Halvorsen og Mari Mauland vant Lysefjorden Inn

Dagens Næringsliv
Dagen etter hjemkomst var det plutselig min tur til å være intervjobjekt. Dagens Næringsliv skulle lage en sak om UltraBirken og ultraløping, og presseansvarlig (Randi) i Birken tipset om at Gammel'n kunne være et mulig objekt. Slik ble det, så i går ettermiddag la jeg treninga til skogen ved Sognsvann der journalist og videofotograf intervjuet og filmet meg en hel time. Link til den saken kommer helt sikkert her på bloggen senere.

Lysefjorden Inn
Turen fra Sandnes der jeg var på familebesøk til målområdet for Lysefjorden Inn i Lysebotn ble en flott tur i til dels spektakulære omgivelser. Ikke minst den smale fjellveien fra Sirdal til Lysebotn var fantastisk. Det var masse snø og flere meter høye brøytekanter over fjellet i ca 900 meters høyde, helt til det åpnet seg ned mot Kjerag Restaurant på pynten over Lysefjorden, og deretter en fantastisk vei i 33 slyng inklusive en vendetunnell ned til Lysebotn.

Det var enda mer snø enn dette mange steder, men ikke lett å stoppe for å ta bilder...

Bilde fra plattingen utenfor Kjerag restaurant ned mot Lysebotn.

Litt av slyngveien ned mot Lysebotn.

Jeg hadde også fått kjøretillatelse på anleggsveien til Lyse Kraft inn mot siste matstasjon 12 km fra Lysebotn. Dermed ble det en ny tur på smale og spennende veier på andre siden av Lysefjorden. Jeg tok feil i et veikryss og kjørte 2 mil ekstra (!!)... så innen jeg kom til matstasjonen var jeg ekspert på kjøring på smale og svingete fjellveier der du aldri visste hva som møtte deg i neste sving!

Vann og fosser var det mange av...



Jeg beveget med noen kilometer inn i terrenget for å ta bilder av de 40-50 beste løperne... en fin tur i flott terreng selv om dette var et parti uten utsikt over Lysefjorden. Senere tok jeg bilder i målområdet, pratet med vinnerne og noen til, og satte kurs tilbake til Sandnes samtidig som finværet ble avløst av regn.

Noen bilder fra løpet:

Tom Erik Halvorsen i tet med 12 km igjen til mål.

...koser seg i snøen. Løperne fikk bare 5-600 meter i snø, men desto mer vann.

Det var tungt i bakken opp mot siste matstasjon.

Riddersprang med fivefingersko...

Fra siste matstasjon...

50 kilometer unnagjort, siste 12 er på asfalt.

Tommel opp for vakker natur...

Mari sjekker fornøyd klokka ved målgang. Suveren ny løyperekord.
Bak applauderer de to beste herreløperne; Tom Erik Halvorsen og Jon Duncan.

Det er klart man er fornøyd når man har fullført!

Løpsleder Willy Steinskog og de tre beste herreløperne.

Sauene i Lysebotn følger ivrig med...

Med en kilometer igjen møtte løpene denne karen som spilte en salutt på saksofon og ønsket alle velkommen til målområdet.

Fylkesvei 44
Hjem fra Sandnes valgte vi "turistruta" langs fylkesvei 44 fra Ganddal til Flekkefjord, og den ekstra tiden dette tok i forhold til E39 lenger inn i landet var absolutt ikke bortkastet. Det blir litt som å sammenligne ultraløp på asfaltveger med ultraløp i terrenget; opplevelsen er en helt annen! Fra åpen kulturmark med steingjerder og sauer i områdene før og etter Bryne gikk det over i jærsk kystlandskap med rulletein og åpent landskap forbi Vigrestad før det ble mer heilandskap når vi nærmet oss Egersund. Dette heilandskapet før og etter vakre Egersund (Eigersund) er perforert med masse småvann og det føles som en biltur i fjellet selv om vi sjelden beveger oss mer en 50 meter over havet.

Fra veien ved Jøssingfjord

Avslutningen fra Hauge i Dalane via Jøssingfjord og Åna-Sira  til Flekkefjord var dagens overraskelse. Det var skikkelig fjellterreng, smale veier, bakker opp og bakker ned... en fantastisk reise i et vakkert land og en nyttig påminnelse om ikke alltid å velge korteste og raskeste kjørerute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar