søndag 24. januar 2016

Kjappgåing på vinterføre

En helt "grei treningsuke" ble avsluttet med forsøk på å sette gå-pers i Golfbanerunden her på Vormsund. Egentlig skulle jeg bare ta en kveldstur etter en times økt på spinningsykkelen.... men når GPS-klokka først var skrudd på tenkte jeg å se om jeg kunne matche fjorårets (9. januar) gå-pers på 39:17 (8:29 min/km).

Det var fint turvær med 1-2 minusgrader og en del snø på turveiene, og selv om det noen steder ble litt kavete i snøen holdt jeg trøkket oppe og unnlot å bli fristet til å løpe noen skritt.

Når jeg leste av 8:40 min/km (snittfart) på den klart tyngste første halvdelen så jeg muligheten til å perse. Det ble til slutt "lett match"....

Hodelykta måtte fram gjennom skauen.

Snittfarten økte hele tiden... og tilbake på brygga viste klokka 38:23 og 8:18 min/km, fin ny pers med 54 minutter. Det betyr at andre halvdel gikk så vidt under 8 min/km. Jeg må prøve på sommerføre senere i år - 36:51 gir 7:59 min/km - det må være et greit kjappgåingsmål (?).

Det har vært oppmuntrende med to dager uten sprengkulde. I morgen blir det antagelig også en fin dag med bare et par kuldegrader (må ta en skitur da), men deretter kommer dessverre en uke med varmegrader og antagelig sørpe - som etter det igjen fryser til is og gjør turveiene utrivelige.... Men, jeg får ta en dag av gangen og gjøre det beste ut av deg.

og heldigvis; hver dag er en dag nærmere sommeren!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar