mandag 26. juni 2017

En hektisk uke med Romeriksåsen på langs
Klubbens årlige terrengultraløp medførte som vanlig en veldig hektisk uke der det meste annet måtte vike, og der dagene etter også medførte mye etterslep som skulle innarbeides. Fra 2008 arrangerte vi det 81 km lange Kristins Runde i Nordmarka, mens vi de tre siste årene er har arrangert det 50 km lange Romeriksåsen på langs.

Selv om det er hektisk er det artig å være løpsleder for slike løp, og bonusen får jeg i form av mange hyggelige venner som er med på arrangementet, mange ultraløperne som gir gode tilbakemeldinger og også en skikkelig treningstur i forbindelse med merking av løypa.

To halvgamle gubber på tur
Løypemerkingen har spesielt i fjor og i år hatt en spesiell status, siden jeg har droppet konkurranser - og dermed kan få lukte litt på sagflisen likevel når løypa skal merkes.


I år var Gunnar Fæhn med på merkinga, dvs de to eldste medlemmene i Romerike Ultraløperklubb - og gubbene hadde en effektiv tur uten løping - men vi er derimot noen jævler til å gå fort i terreng, så turen inkl oppstifting av 570 merkeplakater (10 kilo) gikk to timer raskere enn fjorårets tur da partneren ikke var like rask i terrenget.

Det ble en tur på brutto 10,5 time - som i realiteten betyr at gi gikk løypa på 8-8,5 time, og slik sett langt fra hadde blitt sist i konkurransen. Med en makstid på 12 timer i konkurransen trenger man altså ikke løpe et eneste skritt, men 50 kilometer (937 høydemeter) der brorparten går i teknisk terreng er jo uansett en kjekk utfordring for folk flest.

Når vi startet veide vel sekkene våre opp mot 10 kilo...

Turværet kunne knapt vært bedre med lettskyet og oppunder 20 varmegrader. Men blaute på beina ble vi - det er rikelig med gjørmehull og myrpartier til at tanken på å komme tørrskodd gjennom løypa er utopi uten støvler - og hvem vil vel gå 50 kilometer i terrenget med støvler.

Hva med de 570 skiltene i plastpapir etter løpet? Jo - vi har en sluttpatrulje som både passer på bakerste løper og tar ned all merkingen. Takk til Henning og Helge som sparte meg for en ny tur etter konkurransen.

Den tiden kan jeg da i stedet bruke på en lang "stolpejakt-tur".Flere hatter
Jeg har flere hatter i forbindelse med klubbens ultraløp, og en av dem er å lage omtale på www.kondis.no. og klubbens hjemmeside og facebookside.  RPL50 i år var intet unntak i så måte: Kirsti Skåtøy og Ola Skatvedt vant Romeriksåsen på langs


De tre beste i herreklassen; Daniel Barth (3), Ola Skatvedt (1) og Ingar Stokstad (2). 
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)


De tre beste i kvinneklassen; Kristine Gjelsvik Rønningen (3), Wendy Fjellstad (2) og Kirsti Johnsen Skåtøy (1). (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Så glad er man for å fullføre Romeriksåsen på langs. På bildet ser vi André Nilson.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)Posering etter målgang er viktig! Heidi Grønvoll, Terje Furuset, Neil Dryland, Cecilie Longva Igesund og Øystein Jack Næss. (Privat foto)


Nyinnmeldt i klubben; Anna var lykkelig etter å ha sikret seg den flotte medaljen etter sitt livs lengste løp. (Privat foto)

Vellykket, men...
Alle tilbakemeldinger både fra deltagere og internt i klubben sier at dette var et vellykket arrangement. Fint sommervær hjelper godt, en praktisk og fin arena ved Veståsen skole i Gjerdrum er en viktig del av løpet, og ikke minst en fantastisk gjeng medlemmer i klubben som gjør en fantastisk jobb med både arbeidsoppgaver og med å spre glede.

Men... for egen del var det veldig kjedelig å måtte forlate arenaen 17:30 mens enda 25 løpere var igjen ute i løypa. Kollisjon med en privat St.Hans-fest gjorde at jeg hadde ordre om å innfinne meg et annet sted - og slik ble det. De andre klarer seg fint uten meg, men det ga en rar følelse å reise av sted mens arrangementet var i full sving - det har jeg aldri opplevd tidligere på klubbens arrangementer.

Uansett la jeg ned enormt mye tid på arrangementet, og de to neste dagene etter var det tid for å rydde vekk alt arrangørmateriell og ordne med resultater og omtale både her og der. Så jeg blir vel tilgitt for at jeg stakk av...(?)

Oppdatering på klubbens hjemmeside:
Deltagerrekord og fin stemning i Romeriksåsen på langs

... og St.Hansfesten i Fenstad var selvsagt en hyggelig avkobling 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar