torsdag 24. april 2014

Jeg må ha en gulrot!


Før hjerteoperasjonen skrev jeg på bloggen "KrampeGammeln". Den er lagt ned - for uten deltagelse i ultraløp eller maraton blir det jo ingen kramper!

Jeg har jo lagt opp - og skal ikke løpe flere konkurranser, men nå speider optimisten etter stadig nye muligheter for å omgå løftet jeg har gitt meg selv. Jeg må ha en gulrot for å holde meg i god form!

I dag reiste forresten et 30-tall av klubbens medlemmer til Skottland for å løpe det 85 km lange terrengultraløpet Hoka Highland Fling. Jeg var påmeldt....

Ikke "konkurranse"
For eksempel: Når jeg løper uten tidtaging - er det jo ikke "konkurranse". Når jeg løper uten på noen måte å ta i maks - er det jo ikke "konkurranse". Når jeg løper på annet tidspunkt enn de andre - er det jo ikke "konkurranse". Joda, det er nok av muligheter, og gulrøtter er det masse av.

På dagens gjennomløping i "Romerike50"-løypa på Sessvollmoen opplevde jeg at det ikke på noen måte er umulig å "jogge" ultraløp igjen. I kuperte ultraløp er det jo uansett mye gåing på oss gamlinger - og joggefart er ultrafart!

Fra Romerike50-løypa, 700 meter før målgang.

Rask framgang
For en uke siden kom jeg rundt den 10 kilometer lange terrengrunden på 1:18:29, i dag kom jeg rundt på 1:07:55 (6:46/km). Det er definitivt sakteløping, og jeg går i alt som er av motbakker og alt som ser ut som motbakker.  Men altså; hyggelig framgang og godt håp om å nærme meg novemberpersen på 57:50 de neste ukene.

I slutten av mai skal jeg delta, men ikke "konkurrere", i Romerike50 -
da er det greit med dagens fart, i fem runder. Det vil gi 6 timer på de 50 terrengkilometerne.

3 kommentarer:

  1. Hei

    Hva med coaching som en god måte å holde deg innenfor idretten og være med på noen rolige turer med den du coacher? Jeg trenger en coach som kan hjelpe meg ut av kneproblemer og inn i en ultra-marathon form. Man kan skype og bruke øvelser mellom treningene osv?

    Kunne det vært noe?

    T

    SvarSlett
  2. Hei Thommy
    Det går ikke fram av den nye bloggen - som ble etablert etter hjerteoperasjonen (operert 28.januar), men jeg er faktisk årlig på mange coachingturer, først og fremst med løpere som er nysjerrige på ultra. Årlig inviterer jeg til 10-12 langturer der det blir med fra 2 til over 20 løpere... flere jo kortere og lettere turene er.

    Akkurat nå trener jeg meg opp til igjen å kunne invitere andre på rolige treningsturer. Slike turer gir meg minst like mye igjen som konkurranser. Ved å invitere selv til turene blir de på mine premisser, det passer best for en gammel mann som ikke lenger er sprekeste mann i gruppa.

    Jeg har litt for mange jern i ilden, så jeg binder meg ikke opp i trener- eller coachingroller, men er alltid åpen for sparring via epost - noe jeg gjør mye (daglig).

    SvarSlett
  3. Hei du

    Det høres spennende ut! Da håper jeg vi treffes på en av de turene!

    Thommy

    SvarSlett